Lillestrøm til cupfinalen

En gedigen keepertabbe av Molde bidro til at Lillestrøm vant 3-0 og tok seg til cupfinalen mot Sarpsborg.

Av Egil Sæther

Lindes tabbe da han slapp inn Simen Kind Mikalsens skudd var en av flere merkelige keeperprestasjoner i NM-semifinalen denne høstkvelden. Riktignok scoret også Erling Knudtzon rett før slutt og Aleksander Melgalvis igjen på overtid, men det var scoringen et lite kvarter før som avgjorde det hele.

Det sto igjen 15 minutter å spille da Lillestrøm fikk den forløsende 1-0-scoringen som gjør at det blir match mellom to østlandsklubber i finalen på Ullevaal stadion 3. desember.

Mikalsen fikk snudd seg i feltet, og med venstrefoten sendte han i vei en lefse av et skudd som gikk mer eller mindre rett på svenske Linde. Men Linde feilberegnet, og skuddet glapp forbi ham og i mål.

Det avgjorde kampen. De to siste scoringene var mer for pynt å regne.

– Deilig! Dette var en ordentlig lagseier. Vi sto på til siste sekund, og alt i alt vant vi fortjent, sa målscorer Mikalsen til NRK.

Rot

Molde kunne fort ha tatt ledelsen sju minutter før Lillestrøm scoret sitt første. Da var det keeperen på motsatt side som dummet seg ut. Lillestrøm-keeper Arnold Origi havnet i trøbbel ute på siden, og utspillet hans havnet rett i føttene på Moldes toppscorer Björn Bergmann Sigurdarson. Islendingen oppfattet umiddelbart at buret var tomt, men skuddet hans traff ikke mellom stengene.
Noen minutter før var det Linde som var ute å kjøre da han bommet på et enkelt tilbakespill fra Vegard Forren. Linde slapp med skrekken da, men slapp altså ikke unna bare ti minutter senere.

Lillestrøms semifinalebragd gjør at laget er i sin første cupfinale siden 2007. Fem ganger tidligere har Lillestrøm vunnet cupen. I desember kan LSK få sin sjette NM-tittel i sin 13. finale.

– Jeg er veldig glad for denne seieren. Vi spilte en god 1. omgang og kunne fort ha scoret da også. 2. omgang var ikke så bra, men vi var effektive, konkluderte Lillestrøm-trener Arne Erlandsen.

Kjedelig start

De første 45 minuttene var tette og jevne, og det var liten vilje til å ta risiko på begge sider. Begge lagene prioriterte å ha ballen i laget, og det var få målsjanser. Bortelaget Lillestrøm skapte to, mens hjemmelaget ikke presterte farligheter av noe slag foran nevnte LSK-keeper Origi.
Det var tydelig at det tross alt handlet om en cupfinalebillett, og ingen av lagene hadde lyst til å komme under fra start. Det var viktigere å forsvare seg enn å angripe i begynnelsen av kampen.

– I dag fortjente vi ikke å vinne. Jeg synes vi spilte bra fram til de scoret i 2. omgang, sa Moldes trener Ole Gunnar Solskjær.

Begge semifinalene endte for øvrig med 3-0-seier til laget som spilte på bortebane. (NTB)