Sport

Krise i Liverpool?

Det spørs om Liverpool noensinne vil bli en storklubb igjen.

De siste ukene har ikke vært stort å juble for i Liverpool. Klopps menn surra i Mesterligaen, har holdt rent bur i kun to kamper, mens målene renner inn imot, De har ingen seirer på de siste fire og slått ut av ligacupen – et trofé Liverpool kanskje kunne ha vunnet. I serien ser det stygt ut. Allerede nå ligger de fem poeng bak Manchester-lagene i teten.

Denne runden skal Klopp og kompani igjen møte Leicester etter at Leicester vant ligacupkampen i midtuken. Det er kanskje en fordel at Liverpool kan få revansje allerede noen dager etter å ha reist hjem med halen mellom bena. Den trege starten er ikke så treg, skal vi tro Klopp. Klopp selv gikk ut i media og skyldte på Manchester-lagene. Fordi de har hatt en slik glimrende åpning, tydeliggjør det Liverpools noe kronglete start. Det er en litt rar argumentasjon. Åtte poeng på fem kamper er åtte poeng på fem kamper.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Jeg husker Liverpool på 80-tallet. Den gangen var de verdens beste og samtidig den største klubben i verden. Slik er det ikke lenger. Det er ikke like mange som flagger sin Liverpool-sympati i 2017. Noen er det jo selvsagt, men ikke så mange unge.

Spørsmålet er om Liverpool noensinne kan komme tilbake og bli en storklubb. Om de igjen kan bli en sportslig dominerende kraft – først i England, så i Europa. Evner de det? Da bør, og kanskje må de, vinne serien hjemme. Da er det greit å merke seg at Liverpool aldri har vunnet Premier League. Sist de vant serien het den 1. divisjon og året var 1990. Det er hele 27 år siden. Det betyr en generasjon eller to med fans som ikke kjenner Liverpool som en suksesshistorie. De husker knall og fall, biting og tabben til Gerrard da gullet glapp i 2014. Riktignok er Liverpool på 8. plass på listen over verdens rikeste klubber, men det vil ikke vare uten sportslig suksess. Og da er veien tilbake til toppen muligens for lang.

Mer fra Dagsavisen