Sport

Kombinertsjefen: Skandale!

Norges kombinertsjef Ivar Stuan synes det er «helt ubegripelig» at russeren som sto i veien i siste sving, ikke var tatt ut av løypa.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Russland var tatt igjen med én runde av tetduoen Magnus Krog og Johannes Rydzek, men arrangøren klarte ikke å få løperen bort i tide før spurten.

Det gikk særlig utover Krog, som ble mest distrahert i svingen på vei inn på oppløpet. Til slutt sikret Rydzek tysk VM-gull i VM-lagsprinten i kombinert.

– Det er forferdelig at han (russeren) er i det området på slutten. Det ødelegger jo hele innspurten uansett hvordan det ligger an. Det er en skandale, slo Stuan fast overfor NTB etter rennet.

– En arrangørskandale?

– Klart det er det. Jeg hører renndirektør i FIS, Lasse Ottesen, sier at dette er noe de skal diskutere på bakrommet, men det hjelper jo oss absolutt ingenting. Det er heller ikke sikkert resultatet hadde blitt noe annerledes uansett.

Norges kombinertsjef forstår lite av hvordan situasjonen i det hele tatt kunne oppstå.

– Ifølge arrangøren ba de ham to ganger om å gå ut av løypa. Kanskje det er fordi han ikke skjønner finsk eller andre språk, men han gikk i alle fall ikke ut av løypa. Det er helt ubegripelig. Jeg har aldri sett noe lignende.

Rydzek kom seg elegant unna da russeren sto i veien og fikk fordelen av å være først inn på oppløpet.

– Smart av tyskeren?

– Rydzek er kjent for å være flink i slike situasjoner, og det er trenbart det også. Magnus var kanskje for snill også, mener Stuan.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen