Sport

Klæbo bryr seg ikke om stilpoeng

Johannes Høsflot Klæbos løpende motbakke-teknikk høster ikke bare applaus hos konkurrentene. Det bryr ikke stjerneskuddet seg mye om.

Av Stian Grythaugen

LAHTI: Tirsdag ble Klæbos spesielle teknikk tema både på det svenske og det norske lagets pressetreff i utøverlandsbyen i Vierumäki. 20-åringen har blitt en stor «snakkis» etter søndagens lagsprint i Lahti.

Den svenske veteranen Johan Olsson er kjent som en av langrennssirkusets fremste stilløpere. Konfrontert med Klæbos måte å løpe bakker på, sa han ifølge Aftonbladet følgende tirsdag:

– Det går fort, det gjør det. Men han får ingen stilpoeng av meg for det. Den løpingen han driver med er ikke veldig pen, men det går unna for gutten, så det spiller ingen rolle. Snart må vel vi herme etter han.

20 år gamle Klæbo er ikke spesielt opptatt av Olssons stilkarakterer.

– Jeg trenger ikke noen stilpoeng. Hvis det går fortest for min del, kommer jeg til å bruke den teknikken, selv om jeg får 10,5 og ikke 20 stilpoeng, sa han på det norske lagets pressekonferanse.

Onsdag gir Klæbo seg i kast med 15-kilometeren i klassisk stil i Lahti. Der har unggutten ingen planer om å gi ved dørene.

– Formen er bra, så jeg håper jeg kan være med å prege rennet. Med topp ski og en topp dag, tror jeg alle vi fire norske kan være med å kjempe helt der oppe, sa han.

Onsdagens trasé passer stjerneskuddet meget godt.

– Jeg synes løypa er utrolig kul. Det er en løype som kommer til å skille ganske mye. Er du i bra form, kan du gjøre det utrolig bra i en sånn løype. Jeg er i hvert fall glad det er mye opp og ned, og minst mulig lange seige motbakker, sånn at jeg får brukt min styrke over kuler og sånt, sa Klæbo.

Med seg på det norske laget har han Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth. (NTB)

Mer fra Dagsavisen