Sport

Klar borteseier til Kjelsås

(Ullern - Kjelsås 0-4). Kjelsås var klart best i lokalderbyet i 2. divisjon, mens Ullerns trener langt på vei påtok seg skylda for tapet.

Av Per Erik Moen

ULLERNBANEN (Dagsavisen): - Mine taktiske forandringer sørget for de to første baklengsmålene. Det tar jeg på min kappe. Det var den noe overraskende uttalelsen til Ullerns trener Ole Johan Aas etter kampslutt.

- Før kampen endret jeg taktikken ved defensive dødballer. Vi gikk fra soneorientering til markeringsspill. Nytt nok for mine spillere til at Kjelsås tok oss på to cornere som ga 0-1 og 0-2. Jeg som trener er ansvarlig for de to første baklengsmålene, sier Ole Johan Aas til Dagsavisen.

Soner, markeringer eller hva, fakta er at Kjelsås' Lars Bråtangen fikk stå alene ved bakerste stolpe og gjøre 1-0 til Kjelsås i striregnet etter 36 minutters spill. Fortjent nok.

Før det hadde Kjelsås hatt et skudd i stolpen etter 27 minutter. Halvminuttet senere reddet Ullern på streken. Kjelsås kjørte kampen i denne fasen av førsteomgangen.

Ullern hadde også en stor sjanse i 1. omgang, men tverrliggeren sto i veien også for dem.

Voksne spillere

Ti minutter ut i omgang to, scoret Kjelsås nok en gang etter corner, denne gang ved Anders Osmunddalen. Simen Stamsø Møller scoret Kjelsås' tredje bare fem minutter senere, men de to siste baklengsmålene er ikke Ullerns trener villig til å ta på egen kappe.

- De to første får jeg ta, så får de to siste gå i kategoriene spillertabbe og dommertabbe. Fire tabber ødela kampen for oss. I tillegg vil jeg si at spillet vårt var svært variabelt. Noe er OK, men vi gjorde for mange feil. Jeg vil samtidig gi ros til Kjelsås. De var voksne da sjansene bød seg, og er det beste laget vi har møtt til nå, sier Ullerns trener.

Kjelsås har åpnet en smule ustabilt denne sesongen. De røyk 0-3 fro KFUM i åpningskampen, senere har de gjort det få gjør på dette nivået, slått Tromsdalen der oppe. Så røyk de 2-4 hjemme mot Finnsnes sist. Derfor var det en tydelig letter Kjelsås-trener Eivind Kampen vi samtalte med etter kampslutt.

Skeid neste

- Det er mye å være fornøyd med etter en slik kamp, men jeg vil først og fremst trekke fram det defensive spillet vårt. Ullern er gode og trygge i sitt spill, men vi lot dem få lite til her. Vi leverer en solid bortekamp.

- Ullerns trener sier dere er voksne når sjansene byr seg?

- Ja, vi er kanskje det. Voksne nok til å sette fire i denne kampen, sier Eivind Kampen.

Neste kamp for Kjelsås er allerede mandag. Da kommer Skeid på besøk til Grefsen stadion.

- Et skikkelig bydelsderby. Det blir nok både artig og tøft. Artig med lokaloppgjør, og tøft fordi jeg vet at Skeid har fått dårlig uttelling til nå. De har mange gode spillere, men jeg gleder meg til den kampen, sier Kjelsås' trener.

Sterk Grorud-seier i nord

Grorud troner for øyeblikket øverst på tabellen etter en knallsterk 5-0-seier over Mjølner i Narvik. Mesut Can 2, Kevin Mankowitz, Emilio Andre Jørgensen Garcia og Christer Jensen scoret målene for Grorud.

KFUM tar tilbake tabelltoppen med poeng i toppkampen mot Stabæk 2 kommende mandag.

2. DIVISJON  MENN, AVD. 1

Kampene spilt 16. mai:

Finnsnes - Senja 3-2, Mjølner - Grorud 0-5, Tromsdalen - Holmen 5-0, Ullern - Kjelsås 0-4. Spilt fredag: Skeid - Harstad 0-0

Grorud 5     4 0 1   15 - 3      12
KFUM Oslo 4 0 0  12 - 1 12
Tromsdalen 5 4 0  1  9 - 2 12
Finnsnes 5 3 1  1  12 - 6 10
Stabæk 2.-lag 4 3 1  0  10 - 6 10
Kjelsås 5 3 2   13 - 7 9
Harstad 5 1   2 3 - 8 5
Skeid 5 0 4   1  5 - 9 4
Senja 5 1 1 8 - 13 4
Mjølner 5 1 1 4 - 15 4
Ullern 5 0 3 4 - 9 3
VIF 2.-lag 4 0 2 7 - 9 2
Holmen 5 0 2  3  3 - 12 2
Lyn 4 0 1  3  2 - 7 1

Mer fra Dagsavisen