Kjelsås vant med Stamsø Møller på laget

(Grorud-Kjelsås 0-1) Med Simen Stamsø Møller tilbake etter skade, vant Kjelsås byderbyet mot Grorud. – Et lite ran, men ufortjente seiere smaker alltid godt, sa Kjelsås-kapteinen.

Bilde 1 av 2

AV Per Erik Moen

GRORUD MATCH KUNSTGRESS (Dagsavisen) Med to poeng på de tre siste kampene, var det et presset Kjelsås som tok turen oppover Trondheimsveien for å møte byrivalene i gult og hvitt. Hjemmelaget var ute etter tre poeng for å revansjere det forsmedelige 1-5-tapet mot Finnsnes sist.

Kjelsås´kaptein Simen Stamsø Møller har vært ute i åtte uker med en lårskade, men den profilerte TV-2-kommentatoren stilte fra start i denne matchen, hans første seriekamp for sesongen.

Han betyr enormt mye for oss. Vi er et annet fotballag med ham på plass. Han er et naturlig samlingspunkt i laget, og et oppspillspunkt og måltyv på banen, sa en meget lettet Kjelsås-trener Eivind Kampen til Dagsavisen etter kampslutt.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Feiring for Kjelsås-treneren

Aldri har vi sett treneren så engasjert på sidelinja, aldri sett ham så lettet som etter den nervepirrende kampen mot Grorud.

Nå skal jeg i bryllup og feire min gode kamerat, og jeg skal feire denne seieren, som smakte så vanvittig godt, sa Kjelsås-treneren videre.

Jeg kaller det et lite ran, men for meg smaker alltid ufortjente seiere ekstra godt, sa Simen Stamsø Møller til Dagsavisen før han deltok i en feiring i Kjelsås-garderoben som minnet om feiring av et cupgull.

For, hjemmelaget var best i store deler av kampen. Kjelsås åpent derimot godt, og tok ledelsen etter 15 minutter. Groruds Benjamin Gleditsch skubbet nettopp Simen Stamsø Møller overende inne i feltet, og en hardt prøvet dommer i Magnus Koløy pekte på krittmerket.

Flott straffespark

Kjelsås´ Lars Brotangen sendte Groruds keeper til et hjørne, ballen klistret i det andre. Suverent straffespark.

Dommer Koløy merket godt at det sto mye på spill i byderbyet, og fikk meldinger kontinuerlig. Fra spillerne og fra begge lags benker. Noen feil begår alltid dommere, men Dagsavisen mener den unge dommeren kom godt fra det. Det var et tett og knallhardt oppgjør, som var vanskelig å dømme.

Grorud tok mer og mer over, men det stokket seg litt i den siste og avgjørende delen av spillet. I tillegg hadde Kjelsås et meget godt stopperpar i Lars Brotangen og Espen Garnås. Bak dem sto keeper Terje Kirsebom igjen som han gjorde før den alvorlige skaden han pådro seg i bortekampen mot Holmen sist sesong; meget sikkert og godt.

0-1 til pause.

Can-suser i stolpen

Grorud kom mer og mer utover i 2. omgang, i jakten på utlikning og seiersmål. Kaptein Morten-André Slorby ble etterhvert flyttet fram fra sin stopperplass, og det manglet ikke på sjanser for hjemmelaget. Men det skortet på besluttsomheten.

Hjemmelagets offensive satsing skapte også rom og muligheter for Kjelsås. Julian Stamsø Møller hadde en god sjanse, Magnus Aasarød hadde to fete sjanser til å øke ledelsen.

Hjemmelaget var nærmest da Mesut Can med sitt følsomme høyrebein sendte et frispark hardt i stolpen etter 75 minutter. Fem minutter senere kom Faysal Mohamed Ahmed (tilbake etter skade) inn i straffefeltet, men Kjelsås´keeper Kirsebom var pent ute og blokkerte skuddet.

Tok av i garderoben

To minutter før slutt burde det stått 0-2 da innbytter Martin Fasting fikk et pent innlegg fra Runar Brenden, men Fasting nettet ikke fra fem meter.

Nervene var i helspenn i begge leirene i sluttsekundene. Grorud fikk corner og sendte også keeper Hermann Tronhus Rhodén fram, men ballen fant aldri veien inn i nettmaskene.

Ellevill stemning i Kjelsås-garderoben, meget tyst i hjemmelagets. Etter en stund kom hjemmelagets trener Rolf Teigen ut, smilte tappert, og kommenterte:

Vi har bra vilje og god innsats, og burde fått mer ut av denne kampen. Men vi er for dårlige rundt deres 16-meter. Da er det vanskelig å vinne fotballkamper. Vi er dårlige i forkant av deres straffespark, og etter det legger de seg bakpå.