Sport

Kjelsås på jakter tabelltoppen

Etter ti strake seirer tapte KFUM. Kjerlsås benyttet anledningen til å ta innpå. – Vi gir oss aldri, sier storscorer Simen Stamsø Møller.

Bilde 1 av 2

I sesongens kanskje vanskeligste bortekamp kom omsider «Kåffas» første nederlag i serien. Tromsdalen i nord ble for vrient for kameratgjengen fra Ekeberg.

Hjemmelaget ledet 1-0, men KFUMs elegante midtbanespiller Stian Sortevik utlignet etter 28 minutter. Hjemmelagets første målscorer, Tor Martin Mienna, scoret imidlertid en til rett før pause, og etter hvilen ble det med hjemmelagets ene scoring. 3–1 til TUIL.

LES OGSÅ: Kjelsås knuste Lyn etter pause

Kjelsås øyner muligheter

På Grefsen Stadion så hjemmelaget sitt snitt til å kappe inn på KFUMs tabelledelse. Nå ligger Kjelsås som nummer to, sju poeng bak lederlaget. Det gir blod på tann i Kjelsås-leiren:

– Dette laget er godt nok for spill i 1. divisjon. Jeg er god nok for spill i 1. divisjon. Vi nekter å gi opp denne kampen om opprykk, sier den notoriske målscoreren Simen Stamsø Møller til Dagsavisen.

Lyns skjebneuke

Lyn var greit med før hvilen i søndagens kamp, og det sto 2–1 til hjemmelaget til pause. Men da Lyn kom høyt på banen etter pause, på jakt etter scoring og poeng, ble det altfor store rom å boltre seg i for ballsikre, gode, offensive Kjelsås-spillere. 1–5 ble det brutale resultatet for Lyn.

Lyn går blytunge tider i møte. Den tidligere storklubben ligger desidert sist med usle to poeng (0-0 mot Skeid, 2–2 mot Ullern).

Det er to kamper til ferieavviklingen, der må Lyn få med seg noe om det ikke skal være sluttkjørt. Lørdagens hjemmekamp mot Senja (ligger midt på tabellen) og neste helgs oppgjør mot Holmen i Asker blir meget avgjørende for Lyns tabellsituasjon, men også for klubbens framtid. Intet mindre. For et eventuelt nedrykk vil få store følger for klubben.

Tida vil vise om det var riktig å avskjedige trener Trond Andersen og erstatte ham med duoen Mikal Aaserud og Tresor Egholm. Hovedproblemet befinner seg nok i spillerstallen, som ser for tynn ut på dette nivået. Hvor er det sentrale midtpunktet på banen, han som styrer spillet, den naturlige lederen?

Omarsson – en målmaskin

Tre spillere deler førsteplassen på toppscorerlista: KFUMs Torstein Andersen Aase, Kjelsås’ Simen Stamsø Møller og Elias Mar Omarsson for VIF2. Sistnevnte scoret to i mandagens sterke 3-2-seier borte mot Finnsnes.

Tromsdalen var regnet som opprykksfavoritt før sesongen, og etter en noe ustabil start, ser laget ut til å sette seg mer og mer. Laget har en hengekamp fordi de lenge var med i cupen (tapte for Rosenborg). Vinner tromslaget den kampen, er det seks poeng opp til lederlaget KFUM.

Søndag kommer Finnsnes til Oslo for å møte serielederen. KFUM kan da vise at tapet i nord ikke var starten på en nedtur. Kjelsås må opp og vinne over Harstad for å holde liv i opprykksdrømmen.

Simen Stamsø Møller

Mer fra Dagsavisen