Nyheter

Kjær slutter i Vålerenga

Vålerengas klubbdirektør i ishockey, Jan Tore Kjær, går av ved årsskiftet. Han har vært i klubben siden 1997. Uenighet om veivalg videre er årsaken.

Av Jørn H. Skjærpe

Klubbdirektør Jan Tore Kjærs avtale med VIF Hockey fornyes ikke når den utløper 31. desember.

Tirsdag ettermiddag skrev Vålerenga på sin egen hjemmeside at klubben står foran organisatoriske endringer. Det innebærer blant annet at Gunnar Thøgersen er konstituert som daglig leder etter Anders Åsle, som sa opp i sommer. Men også at profilen Jan Tore Kjær fratrer 31.12.

– Jeg har vært en del av VIF Hockey siden mai 1997. Gjennom denne perioden har klubben gjennomgått betydelige endringer. Det har vært en stor glede å få jobbe med og i VIF alle disse årene. Etter grundige overveielser har jeg kommet til at dette er et naturlig tidspunkt å avslutte min rolle i VIF Hockey, sier klubbdirektør Kjær til klubbens nettsted.

I kunngjøringen legger VIF-styret til at klubben takker Kjær for hans innsats i Vålerenga.

Men bakgrunnen for avgangen er at Kjær og styret i klubben er uenige om veivalget videre. Vålerenga har ambisjon om å bli landets beste ishockeyklubb igjen.

- Hans karisma og humør har hatt stor innflytelse på klubben og dette kommer vi til å savne, sier styrets leder Tor Helge Eikeland i pressemeldingen.

Fra før er det kjent at Espen "Shampo" Knutsen går på sin siste sesong som trener for A-laget. Både Knutsen og Kjær var svært synlige i tv-serien "Iskrigerne" som gikk på TV 2 Zebra sist vnter. (NTB)

Mer fra Dagsavisen