King med 13. scoring, men hindret ikke tap

(Bournemouth - Chelsea 1-3). Joshua King bekreftet sin sterke scoringsform og nettet igjen mot et topplag lørdag.

Av Stian Grythaugen

Joshua King scoret for niende gang på like mange kamper, men kunne ikke forhindre at Bournemouth tapte 1-3 for ligaleder Chelsea.

Den norske landslagsprofilen er i voldsom målform om dagen. 25-åringen scorer på bestilling – også mot topplagene i Premier League. Onsdag bokførte han sesongens 12. ligamål mot Liverpool, og lørdag plusset han på med ytterligere ett mot Chelsea.

King har nå scoret ni mål på Bournemouths ni siste kamper i den engelske toppserien. Det gjør han til balløyas mest målfarlige spiss i øyeblikket.

Lørdagens scoring kom rett før pause. King fikk ballen på høyresiden og utfordret Chelsea-forsvaret. Skuddet som så fulgte gikk via kneet til David Luiz og opp i krysset bak gjestenes keeper Thibaut Courtois.

Alonso-perle

Sist en norsk spiller scoret 13 mål eller mer i løpet av en Premier League-sesong, var ifølge statistikkleverandøren Opta tilbake i 2007/08. Mannen bak prestasjonen den gangen var John Carew.

Joshua King kunne samtidig ikke forhindre at Bournemouth røk på tap lørdag. Ligaleder Chelsea ble ikke uventet en liten klasse for gode.

Diego Costa sleivsparket inn 1-0 via Bournemouth-forsvarer Adam Smith og stolpen etter 17 minutters spill. Tre minutter senere fikk belgiske Eden Hazards sjansen alene med hjemmelagets keeper Artur Boruc. Hazard tok med seg ballen forbi keeperen og trillet den enkelt inn i det åpne målet.

Kampens flotteste scoring sto likevel Marcos Alonso for. 20 minutter gjensto da forsvareren fikk sjansen på frispark fra 20 meter. Han bøyde ballen opp i vinkelen bak Boruc til 3-1.

Baklengs igjen

Det eneste minuset sett med Chelsea-øyne var at laget igjen slapp inn et baklengsmål. Ni kamper på rad uten å holde nullen er fasiten. Sist det skjedde var helt tilbake i 2011/12-sesongen. Da var André Villas-Boas manager i London-klubben.

Det er nok uansett ikke egnet til å frata noen på Stamford Bridge nattesøvnen. Alt tyder på at en ny ligatittel er på vei til Vest-London.

Serietoer Tottenham rundspilte Watford med 4-0 tidligere på dagen, men Chelsea svarte på tiltale og er fortsatt sju poeng foran.