Sport

Kapteinen måtte stå over treningen

Stefan Johansen var ikke med på fotballandslagets trening i Tyskland søndag. Han har litt vondt i lysken og var bare tilskuer til økta på stadion i Stuttgart.

Av Sjur Natvig

STUTTGART: Den norske pressesjefen Svein Graff sa til NTB at Johansen hvilte på grunn av «lyskesmerter».

– Stefan har litt problemer med en muskel, og det medisinske apparatet mente at det var best om han ikke trente i dag, men det er godt mulig at han kan spille mandag. Om det ikke skjer noe spesielt de neste 24 timene vil han trolig være i stand til det, sa landslagssjef Lars Lagerbäck på pressekonferansen etterpå.

Norge møter Tyskland i VM-kvalifisering mandag kveld. Johansen er norsk kaptein. Sammen med Sander Berge utgjorde han en sterk duo sentralt på midtbanen mot Aserbajdsjan, men mandag er Ole Selnæs klar igjen etter sin karantene, og klar til å rykke inn i laget.

– Det er fint å ha så mange gode spillere som mulig i konkurranse om plassene. Som trener er det mitt ansvar å velge de rette. Det kan være vanskelig, men mest er det en positiv ting, sa Lagerbäck.

Blandet

Under en kort formasjonsøkt på den timelange treningen blandet han antatte førstevalg mellom de to lagene, og det var vanskelig å lese hvilke endringer han akter å gjøre i laget, men i Johansens fravær spilte Berge og Selnæs sammen.

Det kan virke som Omar Elabdellaoui kommer tilbake i laget som høyreback på bekostning av Jonas Svensson.

Jørgen Skjelvik, som var meget god på stopperplass fredag, sto over siste del av treningen og var ikke med på formasjonsøkten.

Formasjonsvalg

Lagerbäck fikk spørsmål om han har vurdert å legge om til 4-5-1 mot en så sterk motstander som Tyskland.

– Man vurderer alltid ulike muligheter, og jeg har ikke alltid vært bare 4-4-2-mann. I Sverige brukte jeg også noen andre kombinasjoner. Men jeg har lyst til å ha to spisser, og så vil vi gjerne fortsette med grunnspillet vi forsøker å utvikle, svarte han.

– Det kan derimot være at jeg vil velge litt andre spillertyper, for eksempel en annen type spiss, når vi møter et veldig godt lag som Tyskland, og noen ganger skal det se ut som 4-5-1 når vi forsvarer oss.

Selnæs klar

Saint-Étienne-spiller Ole Selnæs er tilbake blant dem Lars Lagerbäck kan velge mellom mot Tyskland mandag.

Fire landskamper og nesten ett år har gått siden midtbanespilleren ble idømt fire kampers karantene. Han ble straffet for å gi dommeren det glatte lag i spillertunnelen etter 0-1-tapet mot Aserbajdsjan i Baku 8. oktober i fjor.

Selnæs måtte være tilskuer til 2-0-seieren mot nettopp Aserbajdsjan fredag, men kan potensielt ikle seg landslagsdrakt igjen mot Tyskland mandag.

– Det gleder jeg meg til selvfølgelig. Det har vært kjipt å se på kamper og det begynner jeg å bli ganske lei av, så nå har jeg lyst til å være med jeg også, sa Selnæs til NTB.

I motsetning til Norges sentrale midtbaneduo som startet mot Aserbajdsjan, stortalentet Sander Berge og kaptein Stefan Johansen, som fikk vise seg fram med flagget på brystet, må Selnæs håpe at landslagssjef Lars Lagerbäck har lagt merke til hans prestasjoner i Saint-Étienne.

Tenker belastning

– Jeg har levert bra i Frankrike og har hatt en bra start på sesongen sammen med laget mitt. Jeg er hvert fall i god form, men det er også flere midtbanespillere som er det, så det får være Lars (Lagerbäck, landslagssjef) som får knekke den nøtta om hvem han skal bruke. Jeg har hvert fall gjort det jeg kan med å spille godt, så får vi se, sa Selnæs.

Lagerbäck sa lørdag at han vil tenke belastning når han tar ut laget med bare to dager mellom kampene.

– Vi har våre tanker, men vi må se hvordan spillerne henter seg inn. De jobbet riktig hardt fredag, og to dager mellom kamper er ikke mye for fotballspillere. Jeg kan ikke svare om startelleveren, sa svensken.

Berge får utfordrer

Sander Berge fikk 90 minutter på sin gamle hjemmebane Ullevaal. Han ønsker konkurransen velkommen, selv om han gjerne vil starte mot Tyskland.

– Man ønsker å spille hver kamp selvfølgelig, men tøffere konkurranse er alltid bra og viser at vi har en god bredde i laget. At Selnæs er klar igjen er bare bra, sa Berge til NTB.

– Uansett hvordan man vrir på det, er det bra for landslaget at det er konkurranse og flere gode spillere å velge mellom, svarte Selnæs.

Med eller uten 23-åringen på banen fra start skal Norge uansett bryne seg på verdensmester og gruppeleder Tyskland.

– Jeg tenker at det blir veldig tøft. Men jeg tenker samtidig at det er en kamp vi kan slippe ned skuldrene litt og være i angrepsposisjon. Får vi med oss et resultat der blir det nesten som en bonus, for det er ingen som tror på oss, sier Selnæs. (NTB)

Mer fra Dagsavisen