Sport

Kane ble suveren toppscorer i Premier League

(Hull - Tottenham 1-7). Sju mål på de to siste ligakampene var mer enn nok til å sikre Tottenhams Harry Kane toppscorertittelen i Premier League.

Av Stian Grythaugen

Søndag scoret måltyven tre ganger i 7-1-seieren over Hull i siste serierunde. Målshowet kom bare tre dager etter at det ble fire scoringer i hengekampen mot Leicester.

Lenge så toppscorerkampen ut til å bli et bikkjeslagsmål mellom Kane, Evertons Romelu Lukaku og Arsenals Alexis Sánchez, men førstnevntes avslutning var ikke rivalene i nærheten av å matche.

– Dette endte nesten perfekt, vi hadde bare ønsket å holde nullen for Hugo Lloris, sa Kane til BBC etter søndagens kamp.

– Å vinne 7–1 på bortebane er en fantastisk måte å runde av sesongen på. Det betyr mye å vinne Gullstøvelen igjen. Jeg har sagt tidligere at det ville være spesielt å vinne den på nytt med tanke på de skadene jeg har hatt, og jeg er stolt av å score 29 mål på 30 kamper, tilføyde han.

Kane ble også toppscorer i Premier League forrige sesong. Da endte han på 26 fulltreffere.

Den forrige spilleren som nådde 29 mål eller mer, var Liverpools Luis Suárez. Han endte på 31 scoringer i 2013/14-sesongen.

Dele Alli, Victor Wanyama, Ben Davies og Toby Alderweireld scoret de øvrige målene for sølvvinner Tottenham søndag. Sam Clucas sto bak Hulls redusering.

Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Hull. Verken Markus Henriksen eller Adam Diomande var med i hjemmelagets kamptropp. (NTB)

Mer fra Dagsavisen