Sport

– Kan være vanskelig å forstå

Idrettspresident Tom Tvedt sier Norges Idrettsforbund nå vil bruke tid på å gjennomgå alle sider av saken.

Idrettens internasjonale voldgiftsrett (CAS) har har utestengt Therese Johaug i 18 måneder fra og med 18. oktober 2016. Dermed ryker OL i PyeongChang kommende vinter. Dommen er endelig.

Det har vært en lang og krevende prosess. Endelig er det satt sluttstrek for den juridiske behandlingen av saken. Resultatet ble en streng dom og et annet utfall enn det Therese selv hadde håpet på, men vi kan ikke annet enn å ta dommen til etterretning, sier idrettspresident Tom Tvedt i en pressemelding.

Dommen viser med all mulig tydelighet at det stilles svært strenge krav til idrettsutøvere, sier Tvedt.

Therese Johaug ble i februar dømt til en utstengelse på 13 måneder av domsutvalget i Norges idrettsforbund. Det internasjonale skiforbundet (FIS) anket til CAS og har nå vunnet frem med anken. Nå må hun vente til 18 april, altså til etter kommende sesong, før hun får trene med det norske landslaget og kan få støtte fra blant annet Olympiatoppen.

Det kan være vanskelig å forstå at Thereses bruk av en leppekrem uten prestasjonsfremmende effekt skal få så alvorlige konsekvenser. Men WADAs regelverk er strengt når det gjelder idrettsutøvernes eget ansvar. Nå vil vi bruke tid på å gjennomgå denne saken, både avgjørelsen og prosessen, for å vurdere hvilken lærdom vi kan trekke av dette, avslutter Tvedt.

Mer fra Dagsavisen