Sport

Kan vende tilbake til norsk klubb

Heidi Løke kommer høyst trolig hjem og fortsetter karrieren i norsk håndball fra og med neste sesong. Fredag ble det offentliggjort at hun er gravid og venter barn i juni.

Av Espen Hartvig

– Det var litt tidlig å gå ut med dette, men Györ spiller kamp i dag (fredag) uten meg. Så da valgte vi dette, sier Løke til NTB på telefon fra hallen i Györ.

Hennes kontrakt med den ungarske storklubben går ut til sommeren.

– Vi får se hva som skjer, men det er mulig vi blir enige om en avtale og at vi reiser til Norge om ikke lenge, sier Løke.

Katrine Lunde havnet i en krangel om penger med samme klubb da hun ble gravid. Györ nektet å betale full lønn da keeperen ventet barn. Det endte med at Lunde flyttet til Russland.

Hjem for å spille

For Løke venter etter all sannsynlighet Norge. Få minutter etter at nyheten sprakk, var første norske klubb på tråden med SMS.

– Jeg behøver absolutt ikke å spille Champions League for Larvik. Vi må finne en klubb som passer på alle måter, sier Løke.

Hun kan vente seg tilbud fra «hele» Norge med det første.

Norges sjanser i EM ble svekket klart uten henne. Løke har vært i særklasse verdens beste offensive strekspiller i en årrekke.

Løke er sju uker på vei, men tar ingen sjanser.

– Jeg er strekspiller og med en tøff spillestil. Derfor velger jeg å la være å drive med håndball fra og med nå, sier hun til NTB.

EM i Sverige avvikles med Løke som TV-titter. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen