Sport

Kan velge helt nytt

Lars Lagerbäck presenter sin første norske landslagstropp i dag. Velger han en retning?

Bilde 1 av 3

Mange tror Lars Lagerbäck går tilbake til røttene og komponerer et lag a la 90-tallets «Drillo». Så enkelt er det nok ikke.

– Jeg er alltid prisgitt de spillerne vi har. Så kan det bli varianter i spillestil. Men, ja, det viktigste for meg er å vinne kamper, ikke telle pasninger, sa Lagerbäck til Dagsavisen da han tiltrådte.

Mange spørsmål

Per Ciljan Skjelbred har sagt nei takk til videre spill. Alexander Tettey likeså.

Mange peker på Stefan Johansen som ny kaptein. Og mange peker på Sander Berge i en playmaker-rolle, med overraskende suksess i belgiske Genk så langt i vinter.

Skjult suksess

Den suksessen er lite omtalt i norske medier, i kontrast til hva som skjer rundt Martin Ødegaard i Heerenveen. Der legges pasningene hans ut på YouTube.

– I det siste har jeg fått spille i en dyp midtbanerolle i 4-2-3-1. Der får man «ta tak» begge veier. Jeg fungerer som et slags skjold, men får samtidig være med på å styre spillet. Rollen er ikke så ulik den jeg hadde i Vålerenga, sier Sander Berge til NTB. Han får mye spilletid og den siste måneden har det vært tre kamper i uka.

Mysteriet Martin

Laget er videre i europaligaen, men misser sluttspillet i Belgia med minst mulig margin.

Lars Lagerbäck har allerede nevnt Berge som en spiller han vil studere.

Og hvordan ser han på Martin Ødegaards utvikling? Ødegaard har prestert bra individuelt i Nederland, men treneren har hatt ett stort problem. Laget vinner færre kamper med Martin på banen.

Vidunderbarnet kan nå defineres som voksen.

Få sikre kort

Hva gjør han med Håvard Nordtveit, Norges best betalte spiller i Premier League, men som har hatt store problemer i West Ham?

Og hvem velger han som spisser? Joshua King er relativt opplagt som den ene.

De aller sikreste valgene i en tenkt førsteellever er linja fra keeper Rune Almenning Jarstein, høyreback Omar Elabdellaoui, Stefan Johansen på midten og Joshua King på topp.

Hvilke brikker som utfyller disse får vi svar på søndag 26. mars når Lagerbäck sender utpå sin første ellever i bortekampen mot Nord-Irland i Belfast i VM-kvalifiseringen.

Nord-irland har store ambisjoner om VM-spill og tar det for gitt at denne kampen skal vinnes. Det er ikke Lars Lagerbäck helt enig i.

Mer fra Dagsavisen