Sport

Kan tjene seks millioner

Tirsdag kveld var 18.000 billetter til kampen mellom VIF og Real Madrid solgt. Fullt hus = seks millioner i VIF-kassa.

Bilde 1 av 3

– Dette kan trygt kalles et realt hysteri, ja. Vi merket et stort trykk allerede da det ble klart at de to lagene skal møtes. Når vi snakker sammen nå, passeres 17.000 solgte billetter, sier billettansvarlig Frode Veie til Dagsavisen.

Den telefonsamtalen foregikk klokka 14 i går. Veie var på ferie i Arendal. Skjønt, ferie:

– Vi må selge 20.000 billetter for å gå i pluss, og det er en lettelse for oss og klubben at bitene faller på plass, sier Veie.

LES OGSÅ: Rekdal rydder i VIF-stallen

Pen sum til Sjappa

– Hvor mye tjener dere hvis Ullevål fylles?

– Da tjener VIF Fotball om lag seks millioner kroner. Sjappa vil sitte igjen med cirka 300.000 kroner. Jeg er ganske sikker på at alle billettene er solgt innen et par dager, sier Frode Veie.

– Opplevd maken til billettsalg?

– Nja. Det kan egentlig ikke sammenlignes, men mot både Manchester United og Liverpool har vi tidligere solgt fulle hus. Da har vi fått god drahjelp av klubbenes norske supporterklubber. Real Madrids norske supporterklubb er ikke svære greiene.

– Selger seg sjøl

Sjappa-sjef Frode Veie sier de ikke har brukt ei krone i markedsføring til denne kampen, og at det er unikt.

– Martin Ødegaard. Cristiano Ronaldo. Real Madrid. Noe selger seg sjøl, sier Veie videre.

Hovedgrunnen til at han kunne være i Arendal og ikke i selve Sjappa mens salget pågår for fullt, er at 95 prosent av salget foregår på nettet.

Storkampen spilles på Ullevaal stadion 9. august klokka 15.

Fornøyd Rekdal

– Sportslig sett er dette en kamp du kan lære veldig mye av. For merkevaren Vålerenga er det ekstremt viktig å få en slik klubb til Oslo igjen, å få vise fram Ullevaal og Vålerenga til kanskje verdens største klubb, sa VIF-trener Kjetil Rekdal til VIFs hjemmeside etter at det ble klart at laget fra den spanske hovedstaden kommer til Norge.

– Å få spille mot Real Madrids spillere på nært hold, er utrolig lærerikt. Det er fascinerende å se hvor mye raskere og bedre teknisk de er i forhold til oss, og så får gutta en enorm inspirasjon når de får muligheten til å møte slike klubblag, fortsatte VIFs trener.

Real Madrid starter oppkjøringen om ni dager og møter Roma, Manchester City, Inter, Milan og Tottenham før de møter Vålerenga. Om Martin Ødegaard leies ut eller ikke, er et av sommerens store spørsmål.

KOMMENTAR: Vålerengas frykt for seg selv

Mer fra Dagsavisen