Sport

Kan bli natt-håndball i kvartfinalen

De norske håndballyndlingene risikerer i verste fall å spille kvartfinale midt på natten norsk tid neste uke. Søndag kveld spiller jentene den siste kampen i puljespillet.

Av Espen Hartvig

RIO DE JANEIRO:  Ifølge oppsettet starter de to siste kampene 17.00 og 20.30 lokal tid tirsdag.

For nordmenn i Norge snakker vi da om 22.00 og 01.30 og om ren natthåndball om laget til Thorir Hergeirsson skulle havne sist ut.

TV 2 er allerede så smått på ballen i håp om å påvirke kampoppsettet.

– Det vil bli en prosess som kommer i gang etter kampene søndag og der det vil være lov å komme med ønsker. Vi skal gjøre alt vi kan til det beste for norske TV-seere, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl til NTB.

I VM og EM har TV 2 i svært stor grad kunnet diktere når kanalen ønsker å ha Norge på banen. Dermed er det også i meget stor utstrekning blitt kamper i beste sendetid.

I OL er det ikke like lett å nå gjennom med sine ønsker, men TV 2 legger inn ressurser og har godt håp.

Skulle Norge komme seg til medaljekampene lørdag, er de allerede plottet inn med avkast på gunstige tidspunkter for norske TV-seere.

Voldsom interesse

Håndballjentene har vært en ren seermagnet for kanalen i over 20 år. Tidligere i dette OL var over 1,3 millioner TV-tittende nordmenn for å se laget i aksjon i enkelte kamper.

Søndag avslutter Norge gruppespillet mot Romania. Det er en kamp som betyr mye for begge lag. Norge er minst sikret andreplass i puljen med et poeng eller mer. Med seier kan rumenerne bli nummer to.

Det meste tyder på at Brasil blir gruppevinner. Vertsnasjonen har i lengre perioder imponert og møter søndag jumbo Montenegro (utslått og uten poeng etter fire kamper).

Søndag møtes også Angola og Spania.

Stillingen i Norges gruppe: 1) Norge 6 (113-94), 2) Brasil 6 (109-94), 3) Spania 4 (99-94), 4) Angola 4 (94-102), 5)

Romania 4 (81-91), 6) Montenegro 0 (84-105).

De fire beste går til kvartfinale.

Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør, og der har Brasil et grep på Norge. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen