Ski

Johnsrud Sundby har fjorten gullforsøk bak seg

Martin Johnsrud Sundby prøver og prøver. Utad holder han den helt riktige fasaden: En gøyal jakt!

De som trodde de fikk se en nedbrutt Martin etter sitt tredje sølvløp totalt i ski-i VM, tok feil. Men da alt styret hadde lagt seg i går, undret han innerst inne: Hvorfor akkurat meg? For for akkurat denne mannen er sølv fortsatt nederlag.

Kommentar: Sølv pluss sølv er fortsatt nederlag (Reidar Sollie)

Femmila igjen

Han har invitert hele Norge med på sin endeløse jakt på sitt første inviduelle gull i OL eller VM. Nå har han én sjanse igjen før OL neste år: Femmila på søndag. Og da er sannsynligvis Sergej Ustjugov tilbake på start

Martin står med to sølv i et VM der han har vært helt skade- og sykdomsfri. Og da hadde han bare en god forklaring midt i den finske jubelen i går:

– Jeg syntes jeg fikk en fantastisk godt løp. Da må man bare bøye seg i støvet for at en annen løper er bedre.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Aldri i Lahti

Og den bedre løperen var altså Iivo Niskanen, hjemmefavoritten som ble løftet gjennom de finske skoger. Han ledet på Martin på alle mellomtider.

Søndag ble han felt av Emil Iversen i gullkampen på lagsprinten. Denen onsdagen var det ingen hindere i veien for Niskanen.

Dermed lever den pussige norske statistikken videre:

Dette er sjuende gang VM arrangeres i Lahti. Norge har aldri vunnet gull her på denne distansen.

Og fortsatt er Petter Northug eneste norske mannlige løper med inviduelt distansegull i VM eller OL de siste ti årene.

– Jeg er mye mer fornøyd med dette sølvløpet enn på tremila lørdag. Jeg fikk bekreftet at jeg er i form. Og vi har to morsomme øvelser igjenn (stafett og femmil), sa en smilende Martin til alle som ville høre i målomådet i Lahti.

Les også: Niskanen fikk sin revansj

Beste lag

Han gledet seg over Niklas Dyrhaugs første bronsemedalje i VM. Løperen som ble vraket til tremila, var en av få som holdt toppfart i sluttfasen.

– Nå kan det norske folk glede seg til stafetten på fredag, sa Martin.

Men både Finland og Russland blir sterke utfordrere der. Det som ble klart i går var at kometen Johannes Høsflot Klæbo avsluttet sitt VM (14. plass) og reiser hjem for å prioritere sprint i Drammen i neste uke.

Uten gullgarantisten

Med to øvelser igen står Norges mannlige lag uten gull i dette VM. Gullgarantist Northugs fravær merkes. Og da spør utlendingene: Vil det merkes på stafetten også?
Sverige? Tittelforsvarer Johan Olsson best på 9. plass.

Mer fra Dagsavisen