Sport

Johaugs advokat: – FIS vil ha en utelukkelse på 16–20 måneder

Christian B. Hjort, advokat for Therese Johaug, venter spent på utfallet av CAS-høringen. FIS ønsker en strengere straff enn 13 måneder for langrennsstjernen.

Av NTB

Det er Det internasjonale skiforbundet (FIS) som anket Johaugs dopingsak inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS) etter at Therese Johaug ble utestengt i 13 måneder av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund. Tirsdag fant Johaug-høringen sted i Lausanne.

– Vi er selvfølgelig spent på resultatet, men saken står etter mitt syn veldig mye i samme stilling. Det var ikke noen vesentlig nye forhold som ble forhandlet her i dag. Nå er vi spent på hvordan CAS-panelet vurderer dette, sa Hjort til NTB etter høringen tirsdag.

Advokaten opplyste videre at FIS har uttrykt ønske om en straff på mellom 16 og 20 måneder for langrennsstjernen. Da går i så fall 2018-OL fløyten for Johaug.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Lenger

– Hvordan argumenterte FIS under høringen?

– Jeg kan ikke gå i noen nærmere detaljer rundt hva deres anførsler var, for vi er pålagt å ikke referere fra forhandlingene.

Men jeg kan si i all hovedsak at de mener utelukkelsestiden for Therese bør være lenger (enn 13 måneder). Det er jo det anken bygger på, svarte Hjort, som la til at det ikke var noen overraskelser under høringen.

Les også: Johaug-legen: - En ryddig prosess

Advokat

Mike Morgan, også advokat for Johaug, var mer ordknapp etter høringen i Lausanne.

– De (CAS) hørte på alt vi hadde å si. Alt gikk som vi forventet. Nå er alt opp til panelet, så vi krysser fingrene, sa han.

Johaug var på sin side glad for å være ferdig.

– Nå kan jeg se framover og fokusere på idretten, sa Johaug til NTB da hun kom ut.

Rundt klokken 16.20 tirsdag kom Therese Johaug ut av slottet Chateau de Béthusy. Der hadde hun blitt hørt av et panel bestående av tre dommere i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) fra klokka 09.30.

Slottet der CAS holder til ligger i et idyllisk boligområde ikke veldig langt unna sentrum av Lausanne.

Da Johaug kom ut etter en lang dag i retten, ble hun møtt av et fulltallig norsk pressekorps som hadde ventet utenfor porten til slottet.

– Først og fremst er jeg glad jeg er ferdig med dette nå. Det var tøft å repetere alt igjen der inne, men samtidig ble det en fin opplevelse. Atmosfæren var god. Mye av det skyldes nok at jeg var igjennom to tøffe dager på Ullevaal, og at jeg egentlig visste hva jeg gikk til, sa Johaug til NTB da hun kom ut.  (NTB)

Mer fra Dagsavisen