Sport

Johaug-legen: - En ryddig prosess

Fredrik Bendiksen forklarte seg om Johaug-saken i Lausanne tirsdag. Han oppfattet seansen som rolig og ryddig.

LAUSANNE: Den tidligere landslagslegen Fredrik S. Bendiksen er glad for å være ferdig med CAS-høringen. Nå håper han Therese Johaug blir klar til vinter-OL.

Bendiksen var innkalt som vitne i tirsdagens høring mot den dopingutestengte langrennsløperen. Han var legen som i september i fjor ga Johaug kremen som viste seg å inneholde det forbudte stoffet clostebol.

Tirsdag forklarte Bendiksen seg i én time og 25 minutter for dommerpanelet i Idrettens voldgiftsrett i Lausanne.

– Jeg oppfattet prosessen som profesjonell og ordentlig. Jeg synes det var helt greie forhandlinger, sa han til det norske pressekorpset som ventet utenfor rettslokalet.

– Seansen i Oslo innebar på mange måter et enda større press ved at det var mye mer folk til stede. Så jeg synes dette var greit, fortsatte Bendiksen.

Han og Johaug har hatt noe kontakt de siste dagene før høringen. De to har hatt gode møter, ifølge Bendiksen selv, og nå unner han Johaug å bli ferdig med dopingsaken.

– Dette er en sak som har pågått over lang tid. Det er godt å ha kommet dit vi er i dag. Og så får vi håpe at fornuften seirer til slutt, sier Bendiksen.

– Jeg håper at Therese får starte i OL, legger han til når han får spørsmål om å utdype.

Den tidligere landslagslegen ønsket ikke å kommentere hvilke spørsmål han fikk i høringen, men uttalte at han fikk svart på de spørsmålene som kom. (NTB)

Mer fra Dagsavisen