Sport

Johaug: - Dette tærer på psyken

Therese Johaug fikk ikke beskjeden hun ønsket seg da CAS utsatte domsavsigelsen nok en gang. Langrennsstjernen innrømmer at det tærer på psyken.

Av Anders Møllersen

SEISER ALM: Torsdag ble Therese Johaug oppringt av sin advokat Christian B. Hjort før en rulleskiøkt i solfylte Seiser Alm i Italia på 1900 meters høyde. Beskjeden var at Idrettens Voldgiftsrett (CAS) utsatte offentliggjøringen av dommen mot 29-åringen nok en gang.

– Det første jeg tenkte da han ringte var at det hadde kommet en avgjørelse. Det tærer på psyken. Det er klart du blir lei deg og skuffa, sier Johaug til NTB foran hotellet Seiger-Dellai, hvor hun og broren Karstein har bodd siden onsdag.

– Jeg så fram til å få avgjørelsen i morgen (fredag). Jeg føler at jeg har fortjent en avklaring snart, legger hun til.

Utsettelse på utsettelse

Johaugs manager, Jørn Ernst bekrefter at CAS egentlig mente å komme med dommen 24. Juli. Så utsatte de domsavsigelsen til fredag 18. august. Torsdag kom CAS med nok en melding om utsettelse. Avgjørelsen kommer altså tirsdag.

– Noen tanker går det (om hvorfor det ble utsatt), men det er vanskelig. Du kan tenke det verste og det beste, men jeg får ikke gjort noe med det nå. Jeg må bare prøve å se framover uansett, sier Johaug.

– Men det ligger i bakhodet. Spesielt den siste uka har jeg tenkt på det hver dag. Telefonen har jeg med på trening hver dag i tilfelle. Det er noe jeg tenker på hele tiden. Da er det ekstra tungt å få beskjeden om ytterligere utsettelser, fortsetter hun.

Familiebesøk

Dalsbygda-jenta dro til høyden i Seiser Alm onsdag, planlegger å dra videre til Livigno, før hun så drar hjem neste fredag. Den norske langrennsstjernen var ikke tvil om at hun skulle dra bort fra Norge samme uken som hun skulle få dommen i saken som har rullet siden i fjor høst.

– Jeg er veldig glad for at jeg har reist hit nå. Jeg får kommet meg litt bort og konsentrert meg om trening.

I tillegg er hun i godt selskap da også familien hennes satte seg på morgenflyet til München sammen med manager Jørn Ernst torsdag.

– Det betyr mye for meg. Jeg kan nok klare å koble ut litt mer nå som de er her, sier Johaug foran flere dager med venting på dommen som kan avgjøre om hun kan delta i OL kommende sesong.

– Jeg skal bare prøve å trene som normalt og prøve å kose meg oppi alt, avslutter Therese Johaug. (NTB)

Mer fra Dagsavisen