Ski

Johannes Thingnes Bø sikret en knusende seier

Johannes Thingnes Bø skjøt feilfritt på 20-kilometeren i Östersund torsdag og slo knockout på konkurrentene. Skiskytteren gikk inn til en klar seier.

– Johannes har utviklet seg til å bli en fantastisk skiskytter, også på normaldistanse, konkluderte Halvard Hanevold i NRKs kommentatorboks.

Thingnes Bø åpnet friskt i sporet på 20-kilometeren, og han slo til med fullt hus på første skyting. Det norske OL-håpet vekslet ti sekunder foran den franske rivalen Martin Fourcade.

24-åringen lot seg ikke affisere av at også franskmannen skjøt feilfritt underveis. På siste skyting sviktet Fourcade med to bom, mens Bø fylte. Johannes Thingnes Bø var hele 2.14,3 foran annenmann Fourcade i mål.

Fourcade ble tredjemann til slutt, mens landsmannen Quentin Fillon Maillet (skjøt feilfritt) snek seg foran og ble toer. Sistnevnte var 2.01,0 bak vinnertiden.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Les også: Aleksander Legkov og fem andre russiske langrennsløpere får ikke delta i verdenscupen

Fire fulle hus

Hastigheten i både sporet og på standplass var formidabel fra lillebror Bøs side. Fire fulle hus sørget for at han ikke levnet konkurrentene noen mulighet til å passere ham.

Emil Hegle Svendsen åpnet også friskt i sporet. Trønderen fylte på første og andre liggende, men pådro seg en bom på hver av de stående skytingene.

32-åringen klarte dermed ikke å hevde seg helt i tetsjiktet, men ble likevel nest beste nordmann. I mål var han to minutter og 43 sekunder bak lillebror Bø.

Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø og Lars Helge Birkeland maktet ikke å hevde seg i toppen i torsdagens renn. (NTB)

Mer fra Dagsavisen