Sport

Jentene hyllet Bjørgen, men vrien stafettkabal venter

Heidi Weng klarte ikke å kjempe om bronse, mens Ingvild Flugstad Østberg ble helt hektet av. De neste dagenes laguttak blir interessante.

Av Espen Hartvig og Steinar Bjerkmann

LAHTI: Heidi Weng hang bra med i klassisk, men lørdagens VM-skiathlon ble tung for verdenscuplederen.

– Det var tungt. Det var en grei klassisk del og jeg følte meg sprek da. Da vi skiftet til skøyting, var det stopp, dessverre, sa Weng etter femteplassen på 15-kilometer med skibytte.

– Det var ikke Heidi Weng i form, medga BUL-løperen.

25-åringen hadde ingen god forklaring på at formen uteble i den finske skimetropolen Lahti.

– Jeg vet egentlig ikke helt. Jeg pleier å være i form på denne tiden, sa en undrende Weng.

Hun var drøye minuttet i mål bak gullvinner Marit Bjørgen.

– Det er litt kjedelig når det gjelder, men klassiskdelen var bra og det er helt utrolig at jeg klarer å bli nummer fem. Noe positivt er det. Det er kjedelig når man har gjort det så bra hele veien i år, sa VC-lederen.

Weng var over halvminuttet unna bronsen svenske Charlotte Kalla knep.

– Jeg hadde rett og slett ikke noe å gå med. Det var andre som var bedre enn meg, innrømmet Weng.

Hun er ikke redd for at resten av Lahti-VM skal bli en nedtur.

– Jeg er ikke bekymret for resten av VM. Det har ikke vært supert siden Tour de Ski, egentlig. Det er litt kjedelig. Det eneste positive er prologen i Otepää. Jeg tar med meg den, sa Weng etter lørdagens femteplass.

Uhrenholdt Jacobsen hyllet Marit

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) brukte store ord da hun skulle beskrive nok et VM-gull til den aktive skilegenden Marit Bjørgen.

– Det er helt rått det hun gjør. Vi visste jo allerede at den dama var rå, og det kanskje aller mest imponerende er den jobben hun har gjort etter å ha hatt sitt første lange skadeavbrekk. Det er selvsagt imponerende at hun er kommet tilbake etter å ha blitt mor, men det lange skadeavbrekket og hvordan hun har taklet det, at hun har trent mye alene, at hun har redusert treningen og kommet tilbake når det virkelig gjelder. Det viser egentlig hvilket kaliber hun er laget av, sa 30-åringen fra Oslo.

Selv endte hun 8.-plass med 1.11,1 minutter opp til Bjørgen.

– Jeg synes at jeg var dårligst midtveis, og så ble det bedre mot slutten. Det var for dårlig på klassisk. Jeg var faktisk helt sluttkjørt i overkroppen mot slutten av klassiskdelen, sa Uhrenholdt Jacobsen.

– Jeg får ikke til å gå med ”lurefeste” på samme måte som Heidi (Weng) og Marit (Bjørgen) gjør. Det har kanskje med det tekniske å gjøre. Det er kjedelig det, men i dag var jeg ikke bedre.

– Er det bekymringsfullt at dere andre bak Bjørgen ikke presterer på topp?

– I dag velger jeg å glede meg over Marit og ikke tenke så mye på dem som ikke hadde stang inn.

Østberg vil gå stafetten

Ingvild Flugstad Østberg kom på en skuffende 19.-plass. Hun mener fortsatt hun forsvarer en plass på stafettlaget.

– Jeg har egentlig følt at ting har gått bedre og bedre inn mot VM, så akkurat nå må jeg nok tenke meg litt om før jeg konkluderer med noe, sa Østberg til pressen etter målgang.

26-åringen er, til tross for svak form, klar på at hun er god nok til å forsvare Norge på stafetten.

– Jeg vet hva jeg er god for på stafett, men det er klart det er mange som er med og kjemper om de fire plassene. Jeg vet at jeg kan prestere bra på den stafetten, men jeg skal uansett være ærlig på hvordan jeg føler meg før vi skal ta ut et lag. Men jeg mener fortsatt jeg er bra nok til å være på stafettlaget ut ifra hva som har blitt gjort tidligere og hva jeg har inne.

Søndag er det sprintstafett og der utgjør Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng det norske laget. (NTB)

Mer fra Dagsavisen