Sport

– Jeg blir i Vålerenga

(Brann-VIF 4-1) Nedturen fortsetter for Vålerenga. Flere krever nå Kjetil Rekdals avgang. Selv sier han: Jeg blir i VIF. Sammen skal vi få snudd dette.

Lørdag ledet VIF 1–0 og spilte god fotball. Så skjedde det som skjer i hver kamp; nivået falt dramatisk, VIF ga fra seg spillet, nærmest kollapset.

Det var en nedtrykt VIF-gjeng som kom direkte fra Gardermoen til treningsfeltet på Valle i går ettermiddag.

Det hadde ikke vært feststemning på flyturen hjem fra Bergen.

Trøstet

– Jeg brukte mye av lørdagskvelden i Bergen på å ta meg av de yngre spillerne. Mange av dem fikk seg en liten psykisk knekk etter tapet mot Brann. Det er helt jævlig å være fotballspiller når du opplever å spille godt og lede, for så å ramle fullstendig sammen som lag, og tape kampen, sa Kjetil Rekdal til Dagsavisen i går ettermiddag.

– Du måtte trøste spillerne?

– Ja, det er tung for dem å oppleve dette. I kamp etter kamp er vi gode, for så å falle sammen. Jeg snakket med flere av spillerne utover lørdagskvelden i Bergen. Det er ikke kjeft disse gutta skal ha nå, mer kos og pleie, for å si det sånn.

– Flere, blant andre VG på kommentatorplass, mener du bør takke for deg som trener i VIF nå.

– VGs kommentator får mene hva han vil. Og jeg skjønner at supportere og andre også kan mene at jeg bør trekke meg. Vi ligger jo der vi ligger på tabellen. Men, jeg snakket også lenge med investor og styremedlem Tor Olav Trøim lørdag kveld, og vi kjører på videre.

– Hva snakket dere om?

– Om mye. Han er interessert i alt i og rundt laget. Vi snakket mest om det sportslige. Det som skjer i hver kamp nå.

Ingen pakt

– Har du inngått en slags pakt med Trøim, at du sitter ut kontraktstiden, uansett?

– Nei, det har vi ikke. Men, vi er enige om at jeg fortsetter, vi er enige om måten vi gjør dette på. Alle som ser litt bak resultatene, ser at vi har slitt med skader på de etablerte spillerne. . Vi kan ikke forvente at de unge spillerne skal klare alt alene. – Hva hvis dere rykker ned, blir du sittende da også?

– Vi rykker ikke ned. Det er jeg 100 prosent sikker på.

– Føler du full tillit i spillergruppa?

– Ja, jeg gjør det. Alle som sier og skriver noe annet, veit ikke hva som foregår hos oss. Vi er alle innstilt på å snu dette sammen. Vi skal overleve i toppdivisjonen, og vi har som mål å komme til cupfinalen.

– Hva vil du si til alle som holder med Vålerenga?

– At jeg skjønner frustrasjonen. Men at jeg lover at alle vi som er i trenerteamet, alle spillerne, alle i klubben gjør alt vi kan for å snu dette. Jeg er sikker på at det snur, og at vi klatrer på tabellen.

– Overgangsmarkedet åpner 21. juli. Fikk du grønt lys av Trøim til å handle?

– Jeg kan vel svare ja på det. Det kommer penger inn etter salget av Deshorn Brown, og det lå vel litt i potten allerede. Men vi må være fornuftige når vi leier/kjøper. Mer kan jeg ikke si om den saken nå, sa Kjetil Rekdal og forlot Valle i går.

Tilsynelatende trygg i stillingen som trener for VIF.

NB! Rekdal har kontrakt med VIF ut 2018.

Mer fra Dagsavisen