Sport

Jakter ny trippeltriumf

Som i fjor kan sesongen ende med serie-, cup- og mesterligatriumf for Ada Hegerberg og Lyon. I kveld blir det helfransk oppgjør mot Paris Saint-Germain i mesterligafinalen.

Lyon kan krone nok en strålende sesong med finaleseier mot rivalen PSG i Wales i kveld. Kun mesterligaen gjenstår før trippelen, som også ble sikret i 2015/2016, igjen er i boks. Ada Hegerberg skal gjøre sitt for å bidra til nok et trofé.

– Jeg er stolt av å være en del av dette fantastiske laget. La oss vinne dette!, skriver hun på sin Facebook-konto før mesterligafinalen.

– Vel framme i Cardiff. Fokusert på finalen nå, konstaterte hun på Twitter i går.

Fikk pris

Angrepsspilleren har flere ting å glede seg over om dagen. Den britiske TV-giganten BBC kåret tirsdag 21-åringen til årets kvinnelige fotballspiller for 2017. Vinneren av den årlige og høythengende prisen er stemt fram av fotballfans fra hele verden. Det er tredje gang prisen deles ut.

– Det er en stor ære å vinne med så mange store fotballspillere på listen over nominerte. Dette gir et løft, en god følelse og mye selvtillit etter alt arbeidet jeg har lagt ned på trening hver dag, sier Hegerberg.

– Dette føles spesielt med tanke på at mennesker fra så forskjellige kulturer og land har stemt fram vinneren av dette trofeet. Det er en kjempemotivasjon i seg selv, tilføyer hun.

Vinneren av prisen ble avslørt direkte på BBC. Trofeet ble tildelt Hegerberg av storesøster Andrine, som selv er fotballproff og spiller for Birmingham.

– Jeg er bare veldig glad på Adas vegne. Hun har hatt en fantastisk sesong med dette utrolige laget, så jeg er glad for å dele ut denne prisen, sa hun.

Målfarlig

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var blant dem som hyllet prisvinner Hegerberg.

– Gratulerer. Det er fantastisk at du får en slik en pris. Den er vel fortjent. Du har hatt en fantastisk karriere så langt, og det blir mange flere høydepunkter, sa han til BBC.

Hegerberg ble toppscorer i den franske ligaen denne sesongen. Den tittelen delte hun med lagvenninnen Eugenie Le Sommer. Fasiten ble 20 fulltreffere. 21-åringen har mottatt en rekke priser for sine prestasjoner på fotballbanen. I august i fjor ble Lyon-proffen kåret til årets fotballspiller i Europa av Det europeiske fotballforbundet (UEFA). På den norske Idrettsgallaen i januar stakk Hegerberg av med to priser. Hun ble både årets kvinnelige utøver og fikk i tillegg den høythengende Gullballen.(Dagsavisen/NTB)

Mer fra Dagsavisen