Sport

Iversen forlater ski-VM

Som ventet fikk Johannes Høsflot Klæbo plassen på laget på onsdagens 15 kilometer klasissk. Emil Iversen gikk seg ut av laget i løpet av VM. Nå forlater han Lahti.

Av Stian Grythaugen

LAHTI: Landslagstrener Tor Arne Hetland innrømmer at Emil Iversen tok beskjeden om vrakingen til 15-kilometeren i VM svært tungt.

Tirsdag kveld ble det bestemt at Iversen forlater VM-byen for å forberede seg til verdenscup-sprinten i Drammen neste uke.

I forkant av mesterskapet i Lahti var Iversen tiltenkt en plass på det norske laget til onsdagens VM-distanse. Etter søndagens lagsprint, der Iversen falt og sendte Norge ut av medaljekampen, kom kontrabeskjeden.

Bare noen timer etter lagsprinten tok landslagstrener Hetland praten med Iversen, der trønderen fikk den tunge beskjeden om at andre får sjansen i VM-løypene onsdag. Hetland innrømmer at Iversen gikk i kjelleren.

– Da han fikk beskjeden, hadde han lyst til å synke i jorda. En ulykke kommer sjelden alene. Der og da hadde han ikke lyst til å gå flere skirenn her i VM, sa Hetland da han møtte pressen tirsdag.

Fikk ikke reise hjem

Landslagstreneren forstår elevens frustrasjon og skuffelse.

– Det er VM og det er følelser, og av og til trenger man både én og to og tre halvtimer for seg selv – for å få utløp for sin aggresjon, sa Hetland – og tilføyde:

– Sånn er idretten, og den er rett og slett knallhard. Det er min jobb å ta ut de fire vi mener kan gå absolutt raskest.

– Hadde dette vært en 15 kilometer i verdenscupen, hadde jeg tvunget ham til å gå rennet, for nå er det på tide at han får den konkurransen (lagsprinten) ut av kroppen, sa Hetland.

Mandagen i Lahti brukte Iversen på restitusjon.

– Han tok en rolig dag og hvilte. I dag er det lett trening for å komme i gang igjen. Det gjenstår viktige renn  i verdenscupen for hans del. Han må opp på hesten igjen, fastslo Hetland.

Disse går onsdagens 15km: Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth, Nklas Dyrhaug og Johannes Høsflot Klæbo. (NTB)

Mer fra Dagsavisen