Sport

Iskaldt i Skarverennet

Det er meldt liten kuling og seks minusgrader når starten går for Skarverennet lørdag. Alle deltakere må ta med sekk og varme klær.

Bilde 1 av 2

Med fortsatt full vinter i fjellet, blir årets Skarverenn et av de friskeste på mange år. Det er meldt seks minusgrader og vind av kuling styrke fra nordvest når starten går. Lørdagens 37 kilometer lange renn fra Finse til Ustaoset er avslutningen på sesongen for veldig mange. Det er det eneste rennet i løpet av vinteren der eliteklassen og mosjonistene går nærmest side om side.

I følge metereologisk institutts værtjeneste Yr.no kan de 12.000 deltakerne vente seg en iskald dag i fjellet. Med elleve sekundmeter vind vil seks minusgrader føles betydelig kaldere.

Arrangøren la ut følgende melding til deltakerne torsdag: "Alle deltakere skal av sikkerhetsgrunner gå med sekk. Denne skal inneholde varmt og vindtett ekstra tøy. Husk solbriller, solkrem, mat og ekstra drikke. Dette er nødvendig for din egen sikkerhet og det ansvaret har DU som skiløper i høyfjellet".

De siste vintrene har snøsmelting og tidlig vår vært arrangørens største utfordring. I år er det stikk motsatt.

Startlista toppes av verdenscupvinner Martin Johnsrud Sundby og VM-dronninga Marit Bjørgen. Rennet er fulltegnet, noe som betyr at over 12.000 løpere legger i vei. Petter Northug har reist på ferie og  stiller ikke til start, men det gjør vinterens gjennombruddsmann, Johannes Høsflot Klæbo blant mange andre.

Toni Livers og Therese Johaug vant rennet i fjor. Livers vil forsvare seieren, mens Johaug naturlig nok ikke kan starte.

Mer fra Dagsavisen