Sport

Irritert Northug over vraking

Enten han blir tatt ut eller ikke, langrenn handler om Petter Northug.

Verdens største langrennsprofil fikk som ventet ikke oppfylt sitt ønske om å gå verdenscupåpningen i langrenn i finske Ruka kommende helg.

Men det er like klart at han får gå på Lillehammer om snaue to uker fordi Norge har utvidet nasjonal kvote der. Der skal det blant annet gås en 30 kilometer. Er han klar for det?

En friskmeldt Petter Northug må dermed nøye seg med Norgescuprenn på Gålå i Gudbrandsdalen kommende helg. Men vær sikker: Hvert stavtak også der vil bli analysert.

Avla rapport

– Petter har avlagt rapport til landslagsledelsen på hvordan statusen på kroppen er, og at han er motivert for å gå skirenn. Det var viktig å få kommunisert det, og det har han gjort, sa trener Stig Rune Kveen til NTB i går.

Sjukdomsforfallet hans på Beitostølen i helgen gjorde at landslagssjef for gutta, Tor Arne Hetland måtte ta ut en tropp uten sportens største plakatnavn. Søndag kveld hadde han møte med petter Northug i Trondheim.

Ikke på skjønn

Alternativet var å ta ham ut på skjønn og dermed vrake en av de ti løperne som kvalifiserte seg gjennom rennene på Beito. Team Northug mente det burde skjedd.

Fem av dem ble forhåndsuttatt allerede før Beitorennene: Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Pål Golberg og Finn Hågen Krogh. I Finland gås det såkalt mini-Tour fra fredag.

Mer fra Dagsavisen