Sport

Ingen VM-reprise for Eckhoff i Kollen

Tiril Eckhoff bommet tre ganger da det ble finsk seier i Holmenkollen fredag.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Tiril Eckhoff klarte ikke å følge opp forrige ukes verdenscupseier og ble nummer 12 på skiskyttersprinten i Holmenkollen. Mari Laukkanen vant overraskende.

Med tre bom kunne Eckhoff se langt etter en pallplass på hjemmebane fredag. Hun var i mål 1.11,2 minutter bak Laukkanen. Marte Olsbu ble beste norske med en sjetteplass.

Seieren til Laukkanen var en smule sensasjonell. Det var finnens første seier i verdenscupen. Det var bare hennes andre pallplass i karrieren.

Klaffet ikke

I fjor vant Eckhoff tilsvarende renn i Holmenkollen, men jakten på en reprise ble ødelagt allerede på første skyting. Der noterte bærumsjenta seg for to bomskudd.

26-åringen plaffet raskt ned fire blinker på ståendeskytingen, men bommet grovt på den siste. I sporet viste hun god form.

Eckhoff tok karrierens tredje verdenscupseier da hun med feilfri skyting vant forrige ukes verdenscupsprint i Kontiolahti.

Solid

Olsbu leverte et solid renn med kun ett bomskudd. 26-åringen har slitt på stående i vinter, men fredag vartet hun opp med fullt hus. Hun var i mål sekunder bak vinnertiden, og dermed har Olsbu er godt utgangspunkt foran lørdagens jaktstart.

Også Kaia Wøien Nicolaisen nøyde seg med kun én bom. Som Olsbu var hun feilfri på stående skyting.

Ingrid Landmark Tandrevold og Karoline Erdal gikk også fredagens sprint i Holmenkollen.

Laukkanen fikk selskap av den franske duoen Justine Braisaz og Anaïs Bescond på pallen.

Mer fra Dagsavisen