Ingebrigtsen 83 hundredeler fra OL-kravet

Henrik Ingebrigtsen prøvde seg på OL-kravet på 1500-meteren i et stevne i Belgia lørdag, men selv om han vant løpet, er han ikke klar for Rio.

Av Per-Kristian Eriksen

Han kom i mål på 3.36,33 og var 83 hundredeler for sent ute til å sikre Rio-billett. Broren Filip ble nummer tre, slått med omtrent et sekund av storebroren. Han kom inn til 3.37,04.

Det store norske mellomdistansehåpet i OL løp kontrollert. Han la seg bak broren Filip som kontrollerte mye av løpingen i feltet etter at haren ga seg.

Henrik Ingebrigtsen gikk fram og trykket skikkelig til i siste sving. Ut på oppløpssiden var han helt suveren og vant som han ville uten å være truet.

Den norske løperen hadde 3.38,33 før løpet lørdag kveld, så prestasjonen hans viser at han er i klar framgang. Alt tyder på at han tar OL-kravet ganske fort, og det er liten tvil om at han er det største norske håpet på friidrettsbanen i Rio-OL.

Den som har den raskeste tiden på 1500 meter i verden i år er kenyaneren Asbel Kiprop med 3.32,15 fra Diamond League-stevnet i Doha 6. mai.

Verdensrekord

Lillebror Jacob Ingebrigtsen løp også 1500 meter i Oordegem lørdag kveld. Han vant sitt heat med 3.45,50 og satte personlig rekord med tre sekunder.

NRK skriver at tiden er uoffisiell verdensrekord for 15-åringer. Den forrige var på 3.46,3 og ble satt av Jean Verster helt tilbake i 1981.

– Tiden er vanvittig. Dette er trolig ett av de beste resultatene i norsk ungdomsidrett noensinne, sier kanalens friidrettsekspert, Vebjørn Rodal. (©NTB)