Sport

I dag setter svenskene publikumsrekord

Svenskene går mann av huse for å se det svenske landslaget i fotball spille VM-kvalifiseringskamp mot Luxembourg lørdag. Over 50.000 billetter er solgt.

Av Ole Henrik Tveten

Med over 50.000 solgte billetter til lørdagens kamp settes det ny publikumsrekord på Friends Arena i Solna utenfor Stockholm.

Fredag var det solgt 50.026 billetter, og dermed faller den fem år gamle rekorden som ble satt da de blågule møtte England. Den gang ble det solgt 49.967 billetter.

– Helt fantastisk. Å sette ny publikumsrekord mot et land som Luxembourg er helt utrolig, sier John Guidetti, spiss på det svenske landslaget.

Sverige kan ta et sjumilssteg til neste års VM i Russland med seier over Luxembourg. Før nest siste kamp ligger svenskene på andreplass i gruppe A, tre poeng foran Nederland. Frankrike leder gruppen med sine 17 poeng.

– Det er en stor inspirasjon for oss. Vi vet hvor viktig kampen er og nå har vi ingenting å skylde på. Vi har virkelig støtte. Det er fantastisk, sier Guidetti.

Til sammenligning var det 8599 publikummere på Ullevaal sist Norge spilte landskamp.

Etter oppgjøret mot Luxembourg avgjøres Sveriges VM-skjebne mot Nederland i Amsterdam kommende tirsdag. Også der er det ventet et stort antall svenske supportere.

Både Sverige, Danmark og Island har alle gode muligheter til å komme til VM-sluttspillet neste år. (NTB)

PS. Kampen sendes på Eurosport Norge klokka 18.00.

PS II. Fredag sikret Spania seg plass i VM-sluttspillet i Russland neste sommer. Dermed er elleve av 32 nasjoner klare for VM.

* Mexico

* Iran

* Japan

* Brasil

* Russland (vertskap)

* Belgia

* Sør-Korea

* Saudi-Arabia

* Tyskland

* England

* Spania.

Mer fra Dagsavisen