Historisk hockeyfest for over 10.000 tilskuere

(Lillehammer - Storhamar 2-3). Gjenåpningen av Håkons Hall ble en hockeyfest av de sjeldne.

Av Gjermund Midtbø

Storhamar snudde kampen og vant 3-2 i folkefesten mot Lillehammer. Over 10.000 tilskuere fikk med seg lokaloppgjøret i Håkons hall.

Det hadde ikke vært ishockeykamp i storstua på Lillehammer på flere tiår.

Lørdag kveld strømmet hockeyfans fra Lillehammer og Hamar til Håkons Hall, og over 10.000 fikk altså med seg oppgjøret mellom de to rivalene.

De fikk se et nervedrama av de sjeldne.

Begge lag utlignet

Gjestene startet best og kunne fort ha gått opp i ledelsen tidlig. Men førsteperioden ble målløs.

Så gikk det slag i slag i midtperioden. På 20 sekunder hadde begge lags tilskuere fått noe å juble for. Først gikk hjemmelaget opp i ledelsen da David Morley fant Joakim Arnestad.

Men Storhamar ville ta tilbake serieledelsen Sparta tok fra dem tidligere lørdag, og Robin Dahlstrøm utlignet umiddelbart for gjestene.

Midtperioden ble svært underholdende. Sju minutter ut i perioden gikk Storhamar igjen opp i ledelsen ved Joakim Jensen. Denne gangen var det vertene som klarte å svare umiddelbart til enorm jubel fra det store hjemmepublikummet.

Arnestad scoret sitt andre mål for kvelden, assistert av Thor Jørgen Friestad.

Tok tilbake serieledelsen

Men favorittene fra nabofylket ga seg ikke. Tre minutter og åtte sekunder sto igjen på kampuret da Victor Svensson fikk borteseksjonen til å eksplodere.

Dramaet endte 3-2 til Storhamar. Laget tok dermed tilbake serieledelsen fra Sparta Sarpsborg. Hamarsingene leder nå serien med ett poeng.

Lillehammer er fremdeles på tredjeplass, men etter lørdagens tap er laget åtte poeng bak rivalene på toppen.

Vålerenga vant

Sparta slo Stavanger 3-1 tidligere lørdag. Vålerenga slo Lørenskog med samme sifre. Det var stert av et VIF-lag som har åtte spillere på skadelista, mange av dem sentrale.

- All ros til gutta som kjemper som løver, sier VIF-trener Roy Johansen.

Ramus Ahlholm og Vegard Aspehaug ga VIF tomålsledelse i midtperioden, Lørenskog reduserte før Ahlholm igjen satte den siste i tomt bur fire sekunder før slutt. (NTB)

Eliteserien ishockey menn lørdag, 21.runde:

Lillehammer – Storhamar 2-3 (0-0, 2-2, 0-1)

10.031 tilskuere i Håkons Hall

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (23.11) Joakim Arnestad (David Morley, Jonas Medby), 1-1 (23.33) Robin Dahlstrøm (Joakim Jensen, Kodie Curran), 1-2 (27.03) Jensen (Curran, Mikael Zettergren), 2-2 (31.57) Arnestad (Thor Jørgen Friestad, Jacob Noer).

3. periode: 2-3 (56.53) Victor Svensson (Hampus Gustafsson).

Dommer: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star, Robert Hallin, Jordal.

Utvisninger: Lillehammer 4 x 2 min. Storhamar 3 x 2 min.

Sparta – Stavanger 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)

2237 tilskuere i Sparta Amfi

Mål:

1. periode: 1-0 (3.05) Kyle Osterberg (Greg Wolfe, Niklas Roest).

2-0 (17.24) Kalle Ekelund (Håkon Stormli, Göran Malmström)

2.periode: Ingen

3.periode: 2-1 (18.27) Josh Soares (Markus Søberg)

3-1 (19.41) Greg Wolfe (Niklas Roest, Troy Rutkowski)

Dommer: Christian Persson, Ski, Marcus Wannerstedt, Ski.

Utvisninger: Sparta 5 x 2 min. Stavanger 7 x 2 min., 1 x 10 min.

Lørenskog - Vålerenga 1-3 (0-0, 0-2, 1-1)

1420 tilskuere i Lørenskog ishall

Mål:

1. periode: Ingen

2. periode: (29.55) 0-1 Rasmus Ahlholm (Thomas Olsen, Morten Ask). 0-2 (36.24) Vegard Aspehaug.

3. periode: 1-2 (56.08) John Negrin (Vjatsjevlav Trukhno). 1-3 (59.56) Ahlholm (Thomas Olsen, Morten Ask).

Dommer: Mads Fransen, Frisk Asker, Jørn M. Ekeberg, Nesøy.

Utvisninger: Lørenskog 5 x 2 min., 1 x 5 min., 1 x 20 min. Vålerenga 3 x 2 min., 1 x 5 min., 1 x 20 min.