Hareides Danmark satte ny rekord

(Danmark - Panama 1-0). Danmark glitret ikke i 1-0-seieren mot Panama, men Åge Hareide kunne glede seg over at danskenes ubeseirede rekke økte til tolv kamper torsdag.

Av Bernt Harald Brennevann

Så mange kamper på rad uten tap har aldri Danmark klart tidligere. Pione Sisto ble matchvinner med sitt aller før mål for A-landslaget etter 69 minutter. Scoringen kom kort tid etter at Panama ble redusert til ti mann.

– Det er alltid viktig å kunne sette rekorder, og nå kan vi si at vi er det danske landslaget som har spilt flest kamper uten å tape, sa Hareide etter seieren.

Torsdagens oppgjør var den første av i alt fire testkamper før VM-alvoret starter mot Peru 16. juni. Hareide har tidligere fortalt at VM-klare Panama ble valgt som treningsmotstander nettopp fordi lagets spillestil har en del likhetstrekk med Peru.

– Det er nyttig å spille mot en annen type fotball, for det er noe av det samme som venter oss i den første kampen i VM, sa Hareide.

Tirsdag skal danskene bryne seg på Chile med Alexis Sánchez i troppen. Deretter er det kamper mot Sverige og Mexico i juni.

Rødt

Det var ingen praktkamp som utspilte seg på Brøndby stadion. Gressteppet var ikke det beste i kulden.

Panama gikk ikke uventet hardt inn i duellene, og det skulle til slutt straffe seg for gjestene fra Mellom-Amerika. Etter 65 minutter ble Blas Pérez utvist for farlig spill da han prøvde å stoppe Danmarks målvakt Kasper Schmeichel, som var utenfor egen boks for å klarere en ball med hodet.

Få minutter senere kom kampens eneste scoring. Sisto mottok ballen på kanten av Panamas 16-meter, trakk innover og skrudde ballen i det lengste hjørnet.

Bendtner-innhopp

Jubelbrølet var nesten like høyt noen minutter etterpå. Da ble målscoreren erstattet med publikumsyndlingen Nicklas Bendtner. Rosenborg-spissen klarte ikke å prege det siste kvarteret.

– Som forventet ble det intenst. Det tok litt tid før vi kunne sette noe godt spill sammen. Panama forsvarte seg godt, og vi var litt uskarpe i avslutningene. Vi føler at vi kunne ha vunnet med større sifre, sa Hareide.

Nordmannens lag innledet sin ubeseirede rekke mot Kasakhstan i november 2016. Danmark har vunnet sju og spilt fem uavgjort siden forrige tap, som var mot Montenegro for snart halvannet år siden.

Danmark skal i tillegg til å møte Peru også spille mot Australia og Frankrike i VM. (NTB)

Landskamper fotball menn torsdag:

Danmark – Panama 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Pione Sisto (69).

Rødt kort: Blas Pérez (65), Panama.

Spilt i Brøndby.

Færøyene – Latvia 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Atli Gregersen (27), 1-1 Vladislavs Fjodorovs (69).

Spilt i Ta'Qali.

Kina – Wales 0-6 (0-4)

Mål: 0-1 Gareth Bale (3), 0-2 Bale (21), 0-3 Sam Vokes (38), 0-4 Harry Wilson (45), 0-5 Vokes (58), 0-6 Bale (62).