Sport

Hareide vil ta to år til som dansk landslagssjef

Åge Hareide vil gjerne gå løs på to nye år som dansk landslagssjef i fotball, uansett hvordan den pågående VM-kvalifiseringen ender.

Av Stian Grythaugen

Det sa Hareide i et intervju med den danske storavisen BT mandag. Senere på dagen utdypet han sine tanker rundt emnet på en pressekonferanse.

– Det hadde vært underlig å svare noe annet, hadde det ikke? Jeg forsøkte å svare ærlig på det. Det er sånn jeg føler det akkurat nå, sa nordmannen om avisintervjuet.

– Det er viktig at jeg kjenner det sånn i forhold til spillerne og alt rundt laget, sa Hareide videre om lysten til å fortsette i den profilerte jobben fram til 2020.

Nordmannen avviste samtidig ikke at ting kan endre seg, og at situasjonen kan se annerledes ut om en uke.

– Jeg håper ikke ting endrer seg i løpet av den kommende uken. Men jeg tar ingenting for gitt i fotball. Mange ting kan skje, sa Hareide.

Torsdagens bortekamp mot Montenegro og søndagens hjemmekamp mot Romania avgjør om Hareides menn fortsatt kan sikre seg billett til neste års VM-sluttspill i Russland.

– Jeg er svært glad for at vi har kommet oss i den posisjonen vi har. Vi har faktisk en mulighet til å gå til VM, sa landslagssjefen mandag.

Danmark er nummer tre i sin gruppe når to kamper gjenstår. Montenegro ligger på plassen foran, a poeng med danskene, mens gruppeleder Polen er tre poeng foran.

Det mest realistiske sett med danske øyne synes å være andreplassen i gruppa. Den gir trolig omspill mot et annet toerlag om VM-billetten. (NTB)

Mer fra Dagsavisen