Sport

Hareide dansk landslagssjef til 2020

Åge Hareide fortsetter som dansk landslagssjef i fotball fram til sommeren 2020. Han kan sikre VM-plass for danskene med suksess mot Irland.

Av Anders Møllersen

Det danske fotballforbundet (DBU) bekreftet tirsdag det som det har vært spekulert i den siste tiden: At Hareides kontrakt nå løper til sommeren 2020.

– Det er fantastisk å være en del av et landslag hvor det er så god stemning. Det har jeg merket i det siste. Jeg har et spennende lag som kan utvikles, sa Hareide under tirsdagens landslagsuttak.

Nå venter dobbeltkamp mot Irland. Det vil avgjøre om 64 år gamle Hareide får drømmen om et fotball-VM oppfylt.

Takker Norge

– Vi har veldig forskjellige typer spillere. Det er miksen i laget vårt som gjør at jeg tror vi kan takle den type fotball vi møter mot Irland, sier Hareide til NTB.

– Vi møter et defensivt godt organisert lag som er fysisk sterkt. De forsvarer seg lavt og godt og er vanskelig å bryte ned.

– Irland er et lag midt i haugen. Jeg anså Nord-Irland og Hellas som de to svakeste lagene. Sverige og Italia som de to vanskeligste, sier Hareide.

Han er takknemlig for at Norge slo Nord-Irland. – Det ba jeg dem via fysioterapeuten om å gjøre. Den seieren bidro nok til at Danmark ble seedet i trekningen.

Doblet

Hareide tok over som landslagssjef etter Morten Olsen i 2015. Han skrev under en toårskontrakt med mulighet for forlengelse i ytterligere to år. Det er denne opsjonen om forlengelse DBU og Hareide og nå er blitt enige om å benytte seg av.

– Vi har evaluert hans første periode siste uke, og vi hadde en riktig god prat. Vi har kikket fremover og sett på det perspektivet som Åge har vært med og skapt. Det ser veldig positivt ut, sa DBUs elitesjef Kim Hallberg.

– Jeg er veldig glad for at vi kan beholde Åge i et par år til og bygge videre på vårt A-landslag med flere spillere, fortsatte han.

Hareide sikret i høst annenplassen bak Polen som sikret VM-omspill. Tirsdag tok Hareide ut troppen til Irland-kampene. Den tidligere Malmö-treneren tok blant annet inn igjen spissen Nicolai Jørgensen i troppen. Kasper Dolberg og Riza Durmisi er ikke med. (NTB)

Mer fra Dagsavisen