Sport

Har aldri vært bedre

På klisterføre og i regn og vind demonstrerer Marit Bjørgen og Martin Johnsrud Sundby sin makt. Har de noen gang vært bedre?

Bilde 1 av 3

OTEPÄÄ (Dagsavisen): Hun ledet fra start til mål. Hun gikk med et smil om munnen. Og da hun skled over mål så hun omtrent like utslitt ut som etter en liten tur i butikken.

Noen timer senere gjorde Martin Johnsrud Sundby det samme på 15 km. Og gleden på måstreken viste hvordan han hadde det.

Planen har klaffet

– Jeg har lært meg at det nesten er umulig å sammenlikne skirenn. Alle lever sine egne liv, men dette var nok et av de bedre, sier Marit Bjørgen om sin prestasjon.

– Uten tvil det beste rennet jeg har gjort i vinter. Timimgen er bra, sier Martin Johnsrud Sundby til Dagsavisen.

– Nå drar jeg en tur hjemom Oslo for å få noen dager sammen med familien før jeg reiser til Lahti tirsdag. Ja, nå fikk jeg bekreftelsen, sa Marit Bjørgen til det hutrende pressekorpset i regnbygene.

Veteranene i toppen

Rennet var lenge et «husker du» fra ti år tilbake. Speaker snakket om Marit Bjørgen, Charlotte Kalla og Jusynta Kowalczyk. Og det var 10 kilometer klassisk intervallstart, egentlig yndlingsdisdtansen ti alle disse jentene.

Og Charlotte Kalla var nesten like glad for andreplassen som Bjørgen var for seier. Kowalczyk havnet bak både Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Marit Bjørgen går inn i VM 36 år gammel og spørsmålet kan stilles igjen: Har hun noen gang vært bedre?

Kalla kommer

– Det vet jeg ikke, det eneste jeg vet er at kroppen kjennes fantastisk god, og når jeg har gode ski i tillegg er det bare å pøse på, sier hun etter å ha ledet fra start til mål. Hun slo Kalla med 26,5 sekunder mens det nesten var minuttet ned til Heidi Weng.

Nå går hun inn i VM som favoritt på alle distanserennene, men hun starter også på sprinten torsdag. Hun har lavere skuldre og føler mindre press enn noengang. Det har med morsrollen å gjøre.

Martins plan

Martin følger en annen plan. Selv om han ikke skal starte i VM før på tremila lørdag, tar han båten fra Estland til Finland allerede i dag.

Så håper han på rolige treningsdager uten stress i Lahti.

Kulda som kanskje kommer, er han også foreredt på. Utfordringen er å holde seg frisk.

– Og det gjør man vel enklest ved ikke å fokusere så mye på det, sier han og blunker til pressekorpset.

Uten tvil det beste rennet jeg har gjort i vinter

Mer fra Dagsavisen