Godsets sjette strake seier

(Strømsgodset - Sogndal 4-1).

Av Gjermund Midtbø

Strømsgodset fortsatte storformen og snudde kampen mot Sogndal. Med 4-1 seieren er medalje fortsatt innen rekkevidde.

Espen Bugge Pettersens feilskjær som ledet til Sogndals ledermål ble aldri avgjørende for Strømsgodset.

En sterk annen omgang der scoringer av Bassel Jradi og Marcus Pedersen avgjorde kampen, gjør at medalje fortsatt er mulig.

– Vi er i en god flyt nå og har stor selvtillit uten at vi blir «cocky". Vi fortsetter og vet hva som står på spill, sa Marcus Pedersen til Eurosport etter kampslutt.

Selv om Godset hadde de største sjansene var det Sogndal som tok ledelsen tidlig i første omgang.

Et horribelt utspill fra Godset-keeper Espen Bugge Pettersen endte rett i føttene på Sogndals Stanisa Mandic. Han fant Bendik Bye, som vendte opp og dunket ballen i venstre hjørne etter 14 minutter.

– Sogndal gjorde det vanskelig for oss. Vi visste de ville lage en krig utpå der, og det gjorde de. I annen omgang ble de slitne, og da hang de ikke helt med på spillet vårt, mente Pedersen.

Like før pause fikk Godset lønn for strevet i det som var en intens og jevn første omgang. Tokmac Nguen klarte å rive seg fri på høyresiden og slo inn i feltet. Der stoppet Even Hovland ballen, men klareringen var sleivete og gikk rett til Francisco Júnior.

Midtbanespilleren fra Guinea-Bissau benyttet muligheten og klinte ballen ned i hjørnet gjennom Sogndal-forsvaret.

Tre poeng bak medalje

I annen omgang var effektiviteten større på Marienlyst. Bassel Jradi og Nguen viste glimrende samspill da de gjennom veggspill tråklet seg gjennom forsvaret. Nguen serverte strålende, og Jradi satte enkelt inn 2-1 fra 11 meter.

Bare tre minutter etter avgjorde hjemmelaget.

Hjørnesparket fra Eirik Ulland Andersen gikk rett på pannebrasken til Marcus Pedersen på første stolpe, og spissen headet ballen kontant inn bak Mathias Dyngeland.

– Vi henger ikke med i annen omgang, og Godset spiller seg gjennom forsvaret vårt altfor enkelt. Når vi er så bakpå så ser det enkelt ut for dem, sa en skuffet midtstopper Even Hovland.

Jradi med to mål

Bassel Jradi viste igjen hvilken fotballspiller han er etter 86 minutter. Libaneseren dro lekkert av to Sogndal-stoppere med en følsom vending, før han pirket ballen ned i hjørnet.

Dermed endte det med en komfortabel 4-1-seier for Strømsgodset.

Formlaget Strømsgodset er dermed fortsatt bare tre poeng bak Sarpsborg og Molde (spiller senere søndag) på medaljeplassene.

Sogndal er fremdeles på kvalifiseringsplass, tre poeng bak Tromsø som vant over Viking søndag. Aalesund er to poeng bak og spiller mandag mot Lillestrøm.

Sogndal møter Tromsø hjemme på Fosshaugane i en helt avgjørende kamp neste runde.

– Det blir en tøff batalje. Vi må vinne mot Tromsø. Nå handler det om å glemme denne kampen og nullstille foran den kampen, sa Hovland til Eurosport. (NTB)

Strømsgodset – Sogndal 4-1 (1-1)

Marienlyst stadion: 6048 tilskuere.

Mål: 0-1 Bendik Bye (14), 1-1 Francisco Júnior (44), 2-1 Bassel Jradi (61), 3-1 Marcus Pedersen (64), 4-1 Jradi (86).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Kjetil Wæhler, Bendik Bye, Sogndal, Jakob Glesnes, Strømsgodset.

Strømsgodset (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen – Lars Christopher Vilsvik (Mounir Hamoud fra 82.), Jakob Glesnes, Marius Høibråten, Jonathan Parr – Henning Hauger, Francisco Júnior – Tokmac Nguen (Abdul-Basit Agouda fra 87.), Bassel Jradi, Eirik Ulland Andersen (Pontus Engblom fra 72.) – Marcus Pedersen.

Sogndal (3-4-3): Mathias Dyngeland – Bjørn Inge Utvik, Even Hovland, Kjetil Wæhler (Ulrik Fredriksen fra 68.) – Taijo Teniste, Didé Fofana, Eirik Schulze (Johan Hove fra 74.), Ole Martin Rindarøy – Bendik Bye, Martin Ramsland (Joachim Soltvedt fra 68.), Staniša Mandic.