Sport

- God nok for Norge

8. juni spiller Norge privatlandskamp mot Sverige. Ghayas Zahid mener han er en kandidat.

VALLE: VIF-spiller Ghayas Zahid sier det er på tide at han er aktuell for en plass i troppen.

– Jeg har gjort det bra, og fortjener å få vist meg fram i en treninglandskamp, sier han til Dagsavisen.

– Har du hørt noe fra landslagssjef Høgmo?

– Nei.

– Håper du å høre fra Høgmo innen den tid?

– Jeg syns jeg fortjener det. Men jeg blir ikke skuffa om telefonen ikke kommer. Min sjanse vil komme, før eller senere. Men det ville kanskje vært en fin anledning til å få vist meg fram. Jeg er i god form, jeg får til bra spill i Vålerenga nå, sier en offensiv VIF-spiller.

Dagsavisen snakket med ham etter gårsdagens treningsøkt på Valle. Og det er noe ekte og oppriktig over denne 20-åringen fra Mortensrud.

Fysikk og hurtighet

– Når det går bra, så er det fint å være offensiv. Jeg mener selv jeg ser realistisk på ting. Jeg har hatt en kjempefin vinter med solid og god trening. Jeg har trent masse fysikk og hurtighet. Jeg er en bedre fotballspiller enn jeg var i forrige sesong. Det har stemt veldig bra i sesongen til nå også, sier han.

Lagkamerat og VIF-kaptein Christian Grindheim har lenge vært klar i sitt syn:

– Ghayas er rett og slett i kjempeslag, og vil fortjene en plass i troppen. Han har fått vist seg på yngre landslag, men da i en kantrolle. Ghayas er nødt til å få prøve seg i den rollen han har hos oss, i 10’er-rollen. Der er han best, sier Grindheim.

Er ærlig

– Når du spør, så er jeg ærlig. Jeg sier ikke at jeg bør spille fast på landslaget, men jeg syns det er helt naturlig at jeg er med i diskusjonen om en plass i troppen.

Dette tør jeg si så lenge det altså er snakk om en privatlandskamp, avslutter Ghayas Zahid.

Trener Kjetil Rekdal: – Det jeg kanskje liker aller best med ham, er at han hele tiden higer etter å bli bedre. Han har det som skal til for å nå veldig langt i seg.

Mer fra Dagsavisen