BLUE MOUNTAIN: Også 20-åringen selv var svært overrasket etter triumfen.

– Du kan vel si det sånn at dette er en liten bombe. Dette har ikke gått opp for meg egentlig, sa Gjefsen.

– Dette er helt utrolig og betyr alt for selvtilliten. Jeg hadde sykt god glid og fikk opp god fart i løypa. Etter hvert fikk jeg hjelp av de andre løperne da jeg kvalifiserte meg for semifinalen og finalen, sa hun.

– Jeg kjørte en dårlig kvalifisering tirsdag (22. plass), og var deppa over det resultatet. I dag var jeg først og fremst klar for å revansjere kvalifiseringstiden, men jeg hadde aldri trodd dette.

Knuste alle

Hun vant sine heat både i åttedelsfinale og kvartfinale. I semifinalen ble hun toer bak østerrikske Katharina Gutensohn, men i finalen var hun først igjen. Ashleigh McIvor, Canada og Sasa Faric, Slovenia fulgte nærmest.

Verdenscupleder Ophelie David var i Gjefsens heat både i åttedelsfinale, kvartfinale og semifinale, og kom til kort hver gang.

– Dette var helt rått. Hun knuste alle i sine heat og var suveren i finalen. I de første utslagsheatene tok hun konkurrentene på god glid. I det øverste partiet var det nemlig et lengre glidparti i løypa, og der er hun veldig god, jublet landslagssjef Kjetil Søvik.

OL-plassen i skicross ble trolig sikret allerede da hun ble nummer fem i Alpe d’Huez for en uke siden, men da kjørte hun ikke heat.

OL-planer

Ettersom det snødde kraftig ble prologen gjeldende resultatliste. Etter onsdagens seier seiler Lillehammer-jenta opp som outsider i Vancouver-OL.

Men hun vet ikke hva slags løype som venter henne.

– Nei, jeg har aldri vært der. Men jeg må nok begynne å se på traseen de nærmeste dagene, forteller hun.

Gjefsen var ikke eneste norske som hevdet seg onsdag. Anders Rekdal tok en fin 15.-plass i klassen for menn, der seieren gikk til østerrikske Andreas Matt.