Sport

Gikk sitt beste løp i VM, Thingnes Bø med to sølv

Det er sjelden alle tre medaljevinnerne er akkurat like fornøyd. Men søndagens jaktstart var triumfer på hvert sitt vis for Martin Fourcade, Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

Martin Fourcade var suveren på VM-jaktstarten, men Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen sikret sølv og bronse. Bjørndalen jublet for nok en VM-medalje.

– En stor norsk dag. Bare å ta av seg hatten for de norske, sa Andreas Stabrun Smith og Torgeir Bjørn i NRKs kommentatorboks.

43 år gamle Bjørndalen skjøt 19 treff av 20 mulige. Det holdt til tredjeplass for veteranen. Han ble forbigått av 20 år yngre Johannes Thingnes Bø like før mål, men berget bronsen. Det var Bjørndalens 58. VM- og OL-medalje i karrieren.

Tidligere på dagen tok Bjørndalens kone, Darja Domratsjeva, en oppsiktsvekkende sølvmedalje på kvinnenes jaktsrat, fire måneder etter at hun satte en datter til verden. Søndag kveld møtes ekteparet på medaljeseremoni i Hochfilzen.

Les også: Tok medalje fire måneder etter fødsel: http://www.dagsavisen.no/sport/tok-vm-solv-fire-maneder-eter-fodsel-1.924196

Bronse god som gull

– Helt fantastisk. Det er som en seier for meg, jeg er utrolig fornøyd. Og det er vanvittig moro med to norske medaljer, sa Bjørndalen til NRK om tredjeplassen.

– Jeg fikk egentlig maksimalt ut av løpet slik det utviklet seg, sa en fornøyd Johannes Thingnes Bø til statskanalen. Han ga ros til lagkamerat Bjørndalen.

– Det er fantastisk å se det Ole Einar får til, sa Bø, som selv skjøt på seg tre strafferunder i søndagens konkurranse.

Gratulerte de norske

Ingen kunne gjøre noe med verdenscupleder Fourcade. Han hadde full kontroll i Hochfilzen.

– Jeg har vunnet mange ganger i VM, men det smaker alltid like godt, sa Fourcade, som også benyttet anledningen til å gratulere Bø og Bjørndalen.

Tarjei Bø ble niendemann på VM-jaktstarten i Østerrike.

– Jeg må gratulere Johannes og Ole. Meget imponerende, sa eldstebror Bø.

Emil Hegle Svendsen sto over jaktstarten etter kollapsen på sprinten lørdag. Han skal derimot være klar igjen til herrenes normaldistanse. (NTB)

Mer fra Dagsavisen