Sport

Gatlins støtteapparat tilbød journalister doping

Friidrettsstjernen Justin Gatlin skal ha sparket sin trener Dennis Mitchell etter at det har fremkommet dopingbeskyldninger mot sistnevnte.

Av Stian Grythaugen

Den britiske avisen The Daily Telegraph skriver tirsdag at flere medlemmer av den tidligere dopingtatte amerikanerens støtteapparat skal ha tilbudt å selge prestasjonsfremmende midler til journalister.

De aktuelle journalistene skal ha jobbet under falsk identitet.

Trener Dennis Mitchell, som Gatlin angivelig skal ha sparket etter avsløringene, er blant dem som skal ha tilbudt å skaffe dopingmidlene.

I skjulte opptak som The Daily Telegraph har gjort, sier Mitchell og Gatlin-agent Richard Wagner at bruk av forbudte stoffer er svært utbredt i friidretten. Duoen forklarer samtidig hvordan det lar seg gjøre å unnslippe dopingjegerne.

Både Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) og det amerikanske antidopingbyrået skal ha bestemt seg for å se nærmere på opplysningene som nå har fremkommet.

– Undersøkelser som stammer fra tips og varslere spiller en viktig rolle i innsatsen mot doping, sier en talsmann for antidopingbyrået.

IAAF-president Sebastian Coe, som tidligere har vært kritisk til Gatlin, kaller opplysningene «ekstremt alvorlige».

Ifølge The Daily Telegraph skal Dennis Mitchell og Richard Wagner ha tilbudt veksthormoner og testosteron til en skuespiller.

Justin Gatlins agent gjennom mange år, Renaldo Nehemiah, hevder at Richard Wagner kun har representert Gatlin enkelte ganger, og at Gatlin selv aldri var til stede da bruken av forbudte stoffer ble diskutert.

Gatlin ble tidligere i år verdensmester på 100 meter. Han er to ganger tidligere dømt for brudd på dopingreglementet. (NTB)

Mer fra Dagsavisen