Frisk tilbake i førersetet

(Frisk Asker-Vålerenga 5-2). Frisk Asker vant også sin tredje hjemmekamp, og kan gå til semifinalen med seier over Vålerenga tirsdag.

Frisk dominerte spillet på isen, men mellom stengene dominerte Vålerengas målvakt Steffen Søberg. Han var overalt, men måtte til slutt se fem pucker bak seg.

Nå er Frisk Asker kun en kamp unna semifinalen. Men da må Vålerenga slås i Furuset Forum. Noe de ikke har greid til nå.

Ledelse

Hjemmelaget dominerte kampen fra første dropp, men scoring ble det ikke før MIkkel Christiansen, på Mats Henriksens pasning. satte inn ledermålet bak en utspilt Søberg drøyt midtveis i første periode.

Hjemmelaget presset på for flere scoringer, men nevnte Søberg var der han skulle.

Halvannet minutt inn i midtperioden satte Jonas Knutsen inn utligningen for Vålerenga.

Vinny Saporani hadde til gode å score i sluttspillet, men mot slutten av peridoen, i overtall, satte amerikaneren  et presist håndleddskudd rett over skuldra til Søberg og til ledelse 2-1.

– Det var deilig å se den pucken gå inn, sa Saporani i pausen mellom andre og tredje periode.

– Nå blir det viktig for oss å være tålmodige de siste 20, og ikke minst spille på det sikre, sa han videre.

Doblet

Når først Saporani hadde begynt å score, var det ingen grunn til å gi seg. Snaut tre minutter inn i siste periode, omsatte han Anders Bastiansens pasning til scoring.

Men Vålerenga har aldri vært kjent for å gi opp.

Rett etter scoringen dukket Vålerengas toppscorer Tobias Lindstrøm opp på en retur, og skapte ny spenning i kampen.

Vålerenga fikk sjansen i fem mot tre i to minutter, etter at Frisk først fikk to minutter for å ha en mann for mye på isen, og rett etter fikk Fredrik Jacobsen fem minutters utvisning for knetakling.

Samme Jacobsen måtte hjelpes av isen etter taklingen, tydeligvis med en ny kneskade.

Men Vålerenga greide ikke å skape noe verdens ting i overlallet.

I stedet var Frisk dødlig effektive, da de fikk sjansen i overtall fire minutter før full tid. Oskar Nilsson satte inn 4-2, og drepte det meste av spenning i kampen.

Vålerenga tok ut Søberg det siste minuttet, noe som endte med at Anders Bastiansen satte inn 5-2 i tomt mål.

Matchball

Lørenskog hadde matchball i sin kvartfinaleserie i NM-sluttspillet i ishockey søndag, men Lillehammer vant 3-2 da det gjaldt som mest.

Martin Ellingsen ble den store helten for Lillehammer da han satte inn 3-2 med mindre enn 30 sekunder igjen av den tredje og siste perioden.

De to første periodene endte 1-1 etter scoringer av Jacob Noer og Steffen Thoresen i den første, og Stefan Espeland og David Morley i den andre.

Etter søndagens Lillehammer-seier står det 3-2 sammenlagt i favør Lørenskog.

NM-sluttspillet ishockey menn fredag, kvartfinaler 5. kamp (best av 7):

Frisk Asker – Vålerenga 5-2 (1-0, 1-1, 3-1), sammenlagt 3-2

1727 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (11.30) Mikkel Christiansen (Mats Aleksander Henriksen, Viktor Granholm).

2. periode: 1-1 (21.33) Jonas Knutsen (Mathias Trygg), 2-1 (26.05) Vinny Saponari (Fredrik L. Jacobsen, Ryan Hayes).

3. periode: 3-1 (42.50) Saponari (Petter Kristiansen, Oskar Nilsson), 3-2 (45.11) Tobias Lindström (Martin Laumann Ylven, Tallak Lyngset), 4-2 (56.34) Nilsson (Hayes, Saponari), 5-2 (58.47) Anders Bastiansen (Saponari, Kristiansen).

Dommer: Tommy Søstumoen, Storhamar og Robin Berg, Stjernen.

Utvisninger: Frisk Asker 7 x 2 min., 1 x 5 min., 1 x 20 min., Vålerenga 7 x 2 min.

Lørenskog – Lillehammer 2-3 (1-1, 1-1, 0-1), sammenlagt 3-2

1343 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (2.14) Jacob Noer (Elias Bjuhr, Simen Thoresen Rønold), 1-1 (14.42) Steffen Thoresen (Mats Trygg, Jason Krog).

2. periode: 2-1 (34.40) Stefan Espeland (Darcy Zajak, James Sixsmith), 2-2 (39.12) David Morley (Troy Rutkowski, Brett Cameron).

3. periode: 2-3 (59.32) Martin Ellingsen (Dag Morten Wehn, Sondre Bergersen Bjerke).

Dommer: Owe Lüthcke, Ringerike og Stian Halm, Furuset.

Utvisninger: Lørenskog 3 x 2 min., Lillehammer 5 x 2 min

Til forlengning: Storhamar – Sparta Sarpsborg (1-1).