Pedro stoppet Brightons marerittrekke – Aston Villa avga viktige poeng i kampen om mesterligaspill

(Brighton - Aston Villa 1-0: João Pedro ble kampens store helt da han sikret 1-0-seier for Brighton hjemme mot Aston Villa i Premier League søndag ettermiddag.

Dermed tapte Aston Villa viktige poeng i kampen om Champions League-spill neste sesong, mens Brighton endte rekken uten seier på seks strake. Sist Roberto De Zerbis menn stakk av med tre poeng var helt tilbake til 10. mars da de vant 1-0 hjemme over Nottingham Forest.

Pedro ble matchvinner da han først misset en straffe i 87. minutt, men stanget inn returen.

Fjerdeplasserte Villa har en luke på sju poeng ned til Tottenham på 5.-plass, men London-klubben har to kamper mindre spilt og kan med full pott være kun ett poeng bak.

Det er allerede avgjort at Tyskland og Italia får én ekstra plass i Champions League neste sesong, så Villa er dermed avhengig av 4.-plassen om de skal få prøve seg igjen på det øverste nivået i europeisk klubbfotball.

Villa har ikke vært i Champions League, eller serievinnercupen som det da het, siden 1982/83-sesongen. Året før vant de turneringen for første, og så langt eneste, gang.

Gjestene fikk heller ingen drømmestart på kampen da Morgan Rogers måtte ut med en skade etter bare 23 minutter. Inn kom Matty Cash.

Etter 70 målløse minutter trodde Pascal Gross at han hadde sendt vertene i ledelsen. Til hjemmepublikummets fortvilelse ble scoringen annullert for offside etter en VAR-sjekk.

Med tre minutter igjen på klokken fikk Brighton straffe etter at Ezri Konsa rev ned Pedro innenfor 16-meteren. Brasilianeren tok straffen selv, og på returen ble han matchvinner.