Bjørlo matchvinner igjen for FFK: – Endrer kampen

(Odd - Fredrikstad 0-2). Nok en gang dukket Morten Bjørlo opp og ble helten for Fredrikstad. Hans tredje scoring på like mange kamper bidro til 2-0 over Odd i Skien.

Bjørlo hadde vært på banen bare i drøyt ti minutter før han avgjorde kampen. 28-åringen ble spilt fri like utenfor 16-meteren og curlet inn kampens første scoring.

To minutter inn i tilleggstiden sikret Sondre Sørlokk seieren da han bredsidet inn 2-0.

Det sørget for tre nye poeng til Fredrikstad, som har fått en strålende start på eliteserietilværelsen etter opprykket fra 1. divisjon i fjor. Klubben står med elleve poeng etter seks spilte kamper, og bare Bodø/Glimt har vist seg for sterke så langt.

– Det er helt fantastisk. Vi måtte grave veldig, veldig dypt i dag, sa Fredrikstad-trener Mikkjal Thomassen til TV 2.

Nok en gang var det også Bjørlo som avgjorde for FFK. Forrige runde sørget han for 1-0 mot Sandefjord, og før det scoret han lagets eneste mål i 1-1-kampen mot Viking.

– Det var deilig. Jeg kommer inn og endrer kampen i dag. Det er jeg fornøyd med. Jeg hadde tre mål i fjor, og nå har jeg allerede tre i år, sa Bjørlo.

Jevnspilt

Odd kom inn i oppgjøret med 3-3 mot Viking forrige helg, før det ble cupexit med 4-5 mot Sandnes Ulf onsdag. Like målrikt ble det ikke søndag, og etter en jevnspilt førsteomgang gikk lagene i garderoben på 0-0.

Mikael Norø Ingebrigtsen klinket til fra utsiden av 16-meteren tre minutter etter sidebytte, men ballen gikk utenfor. Odd spilte seg til en tre-mot-to-mulighet kort tid senere, men Bilal Njie greide heller ikke å sette ballen mellom stengene.

Hjemmelaget hadde problemer med å bryte ned et dyptliggende bortelag mot slutten, og i stedet kunne Bjørlo og Sørlokk sørge for jubel blant de tilreisende supporterne.

Tunge skader

Hjemmefansen hadde mindre å juble for. I tillegg til tre tapte poeng, forlenget Tobias Svendsen skadelisten til Odd da han måtte av banen allerede etter 15 minutter spilt.

Steffen Hagen, Torgeir Børven og Sondre Solholm Johansen er blant dem som allerede var ute med skader før søndagen.

Odd møter Tromsø på bortebane neste serierunde, mens FFK skal til Oslo for å møte KFUM. Før det skal FFK møte Raufoss til fjerde runde av cupen.