Sport

Fotball-rivalene i Manchester går sammen for å hjelpe ofrene

United-kaptein Wayne Rooney donerer alene over én million kroner til terrorofrene.

I en felles pressemelding forteller de to klubbene at de donerer over 11 millioner kroner til fondet We Love Manchester Emergency Fund. Ordføreren i Manchester og Røde Kors i Storbritannia var med å opprette fondet etter mandagens terrorangrep. Det har allerede kommet inn over 20 millioner kroner til fondet.

Les også: Ian rører en hel verden

Under overskriften #ACityUnited fortalte de to klubbene om hvorfor de nå går sammen for å hjelpe ofrene.

– Vi har alle blitt ydmyke av å se styrken og solidariteten Manchester-folket har vist i dagene etter angrepet. Håpet til begge klubbene er at donasjonen vil gjøre de skremmende utfordringene litt enklere for de som er berørt. Og vi håper at samarbeidet mellom klubbene vil fungere som et symbol på den ubrytelige styrken som finnes i Manchester, sier Manchester Citys styreleder, Khaldoon Al Mubarak.

Manchester Uniteds  styreleder, Ed Woodward, uttalte også at han håper donasjonen vil gjøre det litt enklere for de som er berørt, og la til at de alle er sjokkert over mandagens «barbariske angrep».

Les også: Manchester United vant følelsesladd finale i europaligaen

Uniteds kaptein, Wayne Rooney, donerer alene over én million kroner fra sitt eget veldedighetsfond. Rooney skriver følgende i en uttalelse:

– Det er øyeblikk i livet som umiddelbart berører deg og får deg til å stoppe opp. Mandag kveld var en slik anledning. Som så mange andre hadde jeg flotte kvelder på arenaen, ofte med familien min. Som far er jeg sjokkert over at en natt ute kunne ende i tragedie for så mange mennesker. Mitt hjerte går ut til alle som er rammet. Vær så snill, bidra med det dere kan.

Mer fra Dagsavisen