Ski

Forfang på pallen

Jernej Damjan tok sin andre individuelle verdenscupseier i karrieren da han vant hopprennet i Ruka søndag. Johann André Forfang ble nummer to.

Av NTB

Etter at japanske Junshiro Kobayashi vant verdenscuprennet forrige helg, sørget Damjan for en ny uventet seier da han knallet til med to gode hopp i Finland.

Sloveneren, som hadde startnummer ni, ledet etter førsteomgang etter et hopp på 140 meter. I finaleomgangen la han på to meter, og det var nok til å slå Forfang med 2,8 poeng.

Les også: Tapte 40 sekunder. Og vant spurten

Kjempehopp

Tyske Andreas Wellinger ble nummer tre, mens Daniel André Tande kom på fjerdeplass.

I første omgang så Damjan den ene hopperen etter den andre lande høyere opp i bakken enn ham selv. Robert Johansson var nærmest før finaleomgangen, men 27-åringen mislyktes i sitt finalehopp og landet på 135,5 meter og endte på sjuendeplass.

Forfangs kjempehopp på 142 meter kunne se ut til å holde til seier, men Damjan beholdt roen da han satte utfor som sistemann. Slovenerens siste individuelle verdenscupseier kom i Sapporo i januar 2014.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Halvor Granerud endte på 22.-plass.

Verken Stefan Kraft eller Kamil Stoch fikk det til å stemme i første omgang. De to stjernene landet på 126 meter og lå på henholdsvis 26.- og 27.-plass før finalen.

Kraft klatret opp til 13.-plass etter et hopp på 145 meter, mens Stoch endte som nummer 20. (NTB)

Mer fra Dagsavisen