Ski

Feilfri Bø fikk roet nervene før VM

Johannes Thingnes Bø tok en etterlengtet seier på jaktstarten i Antholz. Det var Norges første for sesongen.

Det var nordmannens 12. verdenscupseier i karrieren. VM-vinneren fra Holmenkollen i fjor på distansen skjøt feilfritt, og han var 3,7 sekunder foran franske Quentin Fillon Maillet etter å ha gått ifra på de siste 500-meterne.

- Denne seieren betyr veldig mye for meg. Det har vært en stund siden min forrige seier. Når man ikke er i sin beste form og man ikke får de resultatene man ønsker, så er det ikke lett å være positiv. Men jeg har heldigvis klart å holde sulten oppe og ambisjonen om å vinne ved like hele tiden, sa Johannes Thingnes Bø i sitt seiersintervju.

Nordmannen var den eneste med feilfri skyting. Det er ikke hver dag at det skjer.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Tarjei var med

Det gjaldt å skyte best mulig. Da jeg satte det siste skuddet, ble det en kamp med franskmannen. Jeg følte at Tarjei var oppe på skuldra mi og pushet meg mot slutten, sa Bø til NRK om den sykdomsplagede storebroren.

Russeren Anton Sjipulin endte på tredjeplass, 21,7 sekunder bak med én strafferunde. Emil Hegle Svendsen ble nummer fire, slått med 25,2 av lagkameraten. Svendsen skjøt to bom.

Det var en god bekreftelse å få. Johannes har slitt med sykdom og det tar litt tid å bygge seg opp igjen til det nivået han var før jul, sa en lettet landslagstrener Egil Kristiansen til NTB.

Det har vært veldig mye nesten i det siste. Det var bra innsatsen ikke bare av Johannes, men også av de andre løperne. Det viste at det var flere som kunne vært med høyere oppe med litt bedre skyting, sa Kristiansen.

Fourcade menneskelig

Martin Fourcade har vært suveren så langt i verdenscupen. Søndag viste han seg fra en mer menneskelig side og måtte ut i hele tre strafferunder underveis. Han endte på plassen bak Svendsen.

Ole Einar Bjørndalen endte på 10.-plass med tre strafferunder. Han vant et norsk spurtoppgjør mot Lars Helge Birkeland (1 runde). De to var 59,8 sekunder bak vinneren i mål.

Arbeidsro

Rennet i de italienske alpene på over 1600 meters høyde var det siste før VM Hochfilzen i begynnelsen av februar. Nå kan nordmennene dra mesterskapet med litt mer senkede skuldre hvis seieren hadde uteblitt.

- Seieren ga oss helt klart litt mer arbeidsro, sa landslagssjefen.

De norske løperne har konkurrert ferdig og nå skal hele laget hjem. 30. januar drar laget og skal forberede seg til VM i Seefeld i nærheten av Innsbruck. Stedet ligger omtrent på samme høyde som VM-byen.

Mer fra Dagsavisen