Sport

– Fantastisk

VIF-trener Kjetil Rekdal: Det tok Høgmo to år. Slik er det i dagens fotball.

Bilde 1 av 4

Rekdal gleder seg sammen med hele Fotball-Norge etter den overbevisende seieren over Kroatia. Dagsavisen traff ham på Valle i går formiddag, og VIF-treneren roste landslagssjef Per-Mathias Høgmos trenerjobb.

– Hele Fotball-Norge, det vil si tilskuere, media, til dels spillerne, alle forlangte en ny stil på landslaget. Per-Mathias ble satt til jobben. Mange forventet resultater omgående. Andre forsto at dette ville og vil ta tid. Ting tar tid i fotball, sier Rekdal.

– Så du har ment at Høgmo er rett mann hele veien?

– Ja! Per-Mathias har stått steilt på sitt opplegg hele veien. Noen sier han bøyde under for press og forandret stilen i de siste to kampene (mot Bulgaria og Kroatia), det er jeg ikke enig i.

– Hva skjedde så?

– Enhver trener må foreta endringer og justeringer, hele veien. Se hva Norge fikk til da vi ledet 1–0 over Kroatia. Vi holdt mye på ballen, slapp ikke til motstanderen. Imponerende.

– Det snur fort. Høgmo kunne fort vært bortimot et banneord i Fotball-Norge, hvis vi ikke hadde fått resultater i disse to kampene..?

– Dagens toppfotball er beinhard. Sånn er det. Landslaget sto fram mye mer robust. Mye handler om å få kollektivet til å tro på opplegget. Det har Høgmo også lyktes med. Men Norge er ikke klare for EM-sluttspillet, det er nye steg å ta, sier Rekdal videre.

– Av spillerne som banket Kroatia, var det ingen fra hovedstadens eneste eliteserielag på banen. Hvem er den neste VIF-spilleren vi ser i landslagsdrakt, Rekdal?

– Akkurat nå er det ingen som er med i den diskusjonen. Vi håper det løsner for Moa snart, og da er han fort en kandidat. Vi har Ghayas Zahid på U-21-landslaget, som melder seg på i diskusjonen om A-landslaget hvis han finner tilbake til toppnivået. Men Zahid har et stykke dit, avslutter Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Mer fra Dagsavisen