Sport

– Et meget godt valg

Therese Johaugs team har knyttet til seg advokaten Mike Morgan til CAS-høringen. – Et meget godt valg, sier Gunnar Martin Kjenner

Av Espen Hartvig

Morgans kontor bekrefter overfor NTB onsdag at han tar saken for den norske langrennsstjernen.

– Vi kommer ikke til å uttale oss om saken før den er ferdigbehandlet i CAS. Slik gjør vi det med alle våre klienter, er meldingen fra Morgan-systemet.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Morgan har bistått en rekke store idrettsnavn i dopingsaker.

– Det høres ut som et meget godt valg. Han har kjent på kroppen hvordan det er å prosedere i CAS. Det er et annet miljø og et annet språk enn under saken på Ullevaal. Jeg ser absolutt ingen betenkeligheter ved å bruke Morgan, sier advokat Kjenner til NTB.

– Dette blir litt som en idrettsutøver som bare har konkurrert i Norge og så skal ut i verden i Champions League og verdenscupen. Det er noe annet, sier Kjenner.

Merittliste

Morgan kan være forskjellen på forlenget straff og opprettholdelse av dagens suspensjonsnivå for Johaug.

Skiløperens advokat Christian Hjort bekrefter valget av Morgan overfor NRK.

Morgan har representert en rekke idrettskjendiser i Idrettens Voldgiftsrett (CAS). Blant disse er tennisspilleren Maria Sjarapova. Hun fikk sin dopingdom redusert fra 24 måneder til 15 gjennom behandling i CAS.

Morgans selskap, Morgan Sports Law, har base i London og har langt på vei spesialisert seg på idrettstvister.

Norges Skiforbund har sagt at det tar Johaugs advokatutgifter i saken, men det er uklart om det også gjelder høyt profilerte Morgans salær.

FIS-anke

Johaug er dømt til 13 måneders utestengelse for en positiv dopingprøve, men Det internasjonale skiforbundet (FIS) synes straffen er for mild og anket saken inn for CAS.

Det er ventet at Johaug-saken er ferdigbehandlet i CAS innen fem-seks måneder. Langrennsløperen risikerer å gå glipp av OL neste år om straffen utvides.

Hun så nylig at de norske langrennsjentene tok alle seks gull i Lahti-VM. (NTB)

Mer fra Dagsavisen