Sport

Endrer dato for overganger

Det norske overgangsvinduet forskyves fram en dag.

Norges Fotballforbund (NFF) skyver på overgangsvinduet med én dag for å hjelpe Rosenborg med å kvalifisere seg til mesterligaen.

Overgangsvinduet skulle etter planen åpne fredag 21. juli, men nå endrer NFF datoen til torsdag 20. juli.

– Fristen for å registrere spillere til mesterligatroppene er kl. 00.00 natt til fredag 21. juli, så om de ønsker å forsterke så vil vi legge til rette for det, sa fotballpresident Terje Svendsen på gårsdagens pressefrokost på Ullevaal stadion. Men endringen gjelder alle klubber.

– Vi ønsker å hjelpe klubbene våre i Europa og dette er ett av tiltakene. Hvis Rosenborg ønsker å forsterke troppen, rekker de det med den nye fristen, sa Svendsen, som også er tidligere styreleder i Rosenborg, uten at det spiller noen rolle.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Rosenborg møter irske Dundalk i andre kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Bortekampen spilles 12. juli, mens hjemmekampen går 19. juli. Dagen etter må altså troppen til Champions League sys sammen.

Men da er det fortsatt langt fram til deltakelse. For å komme til gruppespillet må trønderne gjennom ytterligere to runder.

– Rosenborg ønsker færre lag i Eliteserien. Er det noe tema i NFF?

– Seriesystemet er til kontinuerlig evaluering, men først må toppklubbene bli enige før et eventuelt nytt forslag spilles inn til fotballtinget, svarer Terje Svendsen.

Mer fra Dagsavisen