Endelig noe å juble for

(Vålerenga-Stjernen 5-1). Tirsdag kom beskjeden om at nye Jordal Amfi blir ett år forsinket. Noe som kan få katastrofale følger for Vålerenga. Torsdag kveld fikk de imidlertid en liten sportslig opptur, da de tok sin første seier for sesongen.

Etter seks kamper lå Vålernga desidert på bunnen av tabellen, med kun ett poeng, etter at de i forrige runde tapte 2-1 for Lillehammer etter spilleforlenging.

Fortsatt sist

Og fikk sitt første poeng i sesongens sjette kamp.

Nå er er de tilbake på vinnersporet, og i Furuset Forum knuste de Stjernen hele 5-1.

Men fortsatt er Vålerenga desidert sist på tabellen.

Vålernga gikk inn i sjokk da de fikk nyheten, som de egentlig så komme.

Nye Jordal Amfi blir ett år forsinket.

– Vi føler vi er holdt for narr av Oslo kommune. Det er sterke ord, men det er slik vi føler det, sa sier leder av Vålerengas byggekomité, Tor Helge Eikeland til Dagsavisen, da nyheten ble kjent.

Den vonde trenden har vært vond å snu, men mot Stjernen torsdag løsnet det for Oslo-laget.

Det var riktignok østfoldingene som kom best i gang da Didrik Tollefsen satte inn 1-0 til gjestene, men lagene gikk inn til første pause på stillingen 1-1 etter at Tobias Lindström var sist på pucken.

Vålerenga økte til 3-1 i annen periode ved Thomas Olsen og Filip Gunnarson. Sistnevnte økte til 4-1 i tredjeperiode, før Rasmus Ahlholm fastsatte sluttresultatet til 5-1. Dermed tok Vålerenga sin første seier i årets eliteserie, skriver NTB.

Lett

I Kongsvinger Ishall hadde hjemmelaget lite å stille opp med mot Stavanger. Stavanger ledet 1-0 etter første periode, 2-1 etter den andre, og dro fra i den tredje. Kampen endte med 5-1-seier til Stavanger i Kongsvinger.

Frisk Asker vant 4-1 hjemme mot Manglerud Star, mens Lillehammer vant 5-0 borte mot Lørenskog.

Frisk Asker topper tabellen med 17 poeng, ett foran Sparta Sarpsborg som har en kamp mer spilt

Eliteserien ishockey torsdag:

Kongsvinger - Stavanger 1-5 (0-1, 1-1, 0-3)

843 tilskuere

1. periode: 0-1 (10.33) Henrik Medhus (Spencer Humphries).

2. periode: 0-2 (26.25) Eirik Salsten (Curtin Jason Gedig), 1-2: (37.44) Kim Lennhammer (Christoffer Berger).

3. periode: 1-3 (40.14) Humphries (Curtin Gedig), 1-4 (54.14) Markus Søberg (Even Kjellesvik), 1-5 (54.29) Harrison Reed (Peter Lorentzen, Humphries)

Kongsvinger 3 x 2 min. Stavanger 5 x 2 min.

Vålerenga - Stjernen 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)

629 tilskuere

1. periode: 0-1 (4.10) Didrik Tollefsen, 1-1 (16.12) Tobias Lindström (Martin Ylven, Rasmus Ahlholm).

2. periode: 2-1 (27.15) Thomas Olsen (Brede Csiszar, Colin Olsen), 3-1 (31.04) Filip Gunnarsson (Joachim Nielsen, Jonas Oppøyen).

3. periode: 4-1 (42.04) Gunnarsson (Oppøyen, Andreas Øksnes), 5-1 (46.24) Ahlholm (Ylven, Tobias Lindström)

Dommere: Mads Frandsen, Lars Arve Kronborg.

Utvisninger: Vålerenga: 3 x 2 min., Stjernen 5 x 2 min.

Frisk Asker - Manglerud Star 4-1 (1-0, 0-1, 3-0)

1491 tilskuere

1. periode: 1-0 (0.22) Taylor Joseph Foster.

2. periode: 1-1 (32.54) Fredrik Jørgensen

3. periode: 2-1 (44.16) Fredrik Jacobsen (Nick Pageau, Mikkel Christiansen), 3-1 (46.04) Christiansen (Pageau, Fredrik Jacobsen), 4-1 (53.45) Mario Lamoreux (Oskar Nilsson, Garry Nunn).

Dommer: Eirik Hansen, Robin André Berg.

Utvisninger: Frisk Asker 5 x 2 min, Manglerud Star 2 x 2 min.

Lørenskog - Lillehammer 0-5 (0-0, 0-0, 0-5)

607 tilskuere

1. periode: Ingen.

2. periode: Ingen.

3. periode: 0-1 (41.03) Stephan Vigier (David Morley), 0-2 (41.38) Brett Cameron (Morley, Robin Soudsky), 0-3 (45.44) Joey Benik, 0-4 (52.01) Vigier (Cameron, Martin Ellingsen), 0-5 (56.13) Stian Nystuen (Ellingsen).

Dommere: Roy Stian Hansen, Tommy Søstumoen

Utvisninger: Lørenskog 4 x 2 min., Lillehammer 2 x 2 min.

Vålerenga 7 1 0 1 5 16 - 24 4

Åtte beste til kvartfinale. To siste til kvalifisering. Ved seier i forlengning eller på straffer gis det to poeng til vinneren og ett poeng til taperen.